Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київрада просить Януковича повернути їй земельний кадастр

П'ятниця, 5 липня 2013, 12:03

Київська міськрада просить повернути їй повноваження з ведення земельного кадастру.

Як повідомила секретар Київради Галина Герега на засіданні комітету з економічних реформ у п'ятницю, Київрада направила відповідне звернення президенту Віктору Януковичу і Верховній Раді, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що він (земельний кадастр) повинен бути повернений. Ви знаєте, що унікальна автоматизована система ведення земельного кадастру, його поновлення створюється за кошти місцевих бюджетів", - підкреслила Герега.

При цьому Київрада на кожному пленарному засіданні приймає близько 200 земельних рішень, однак, з початку року нотаріально зареєстровано лише 8 договорів.

"Так навіщо проводити таку копітку роботу з підготовки до пленарних засідань, якщо потім незрозуміло, де ці рішення, які ми видаємо протягом тижня після їх прийняття? Чому підприємці проходять такий тернистий шлях, коли ми їм декларуємо спрощення системи, а зараз просто катастрофічна ситуація", - підкреслила вона.

Герега також зазначила, що не оформлення договорів оренди земельних ділянок не дає можливості збільшити надходження до міського бюджету.

Вона заявила, що Київрада проти передачі бази даних земельного кадастру Державному агентству земельних ресурсів.

Крім того, заступник голови КМДА Руслан Крамаренко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив у четвер, що Київ може недоотримати до бюджету 327 млн ​​грн від неможливості проводити земельні аукціони.

Він пояснив, що столиця, на відміну від інших міст, не може проводити земельні аукціони, оскільки на Київ не поширюється норма, яка дозволяє передачу ділянок без планів зонування аж до 2015 року.

"Тому що один з народних депутатів на позаминулому тижні вніс поправку до закону про містобудівну діяльність та архітектури, яким заборонив місту Києву проводити аукціони", - пояснив він.

У КМДА планують звернутися до президента з проханням ветувати закон. Станом на квітень загальний обсяг доходів бюджету столиці в цьому році запланований на рівні 20,19 млрд грн, пише "Комерсант-Україна".

Йдеться про закон N2361-1 "Про регулювання містобудівної діяльності", прийнятий в цілому 21 червня. Ним була спрощена процедура передачі земель державної та комунальної власності для містобудівних потреб, яка була заблокована з початку 2013 року.

Зокрема, була прийнята норма, яка дозволяє передачу ділянок без планів зонування аж до 2015 року.

Поправка про те, щоб ця відстрочення не поширювалася на Київ, була запропонована членом профільного комітету Юрієм Одарченком ("Батьківщина").

"Справа в тому, що Київ не виготовив всі необхідні документи по плану містобудування та зонуванню. Не можна допустити, щоб і далі забудовувалися двори будинків, щоб землі виділялися з порушенням цільового використання і так далі. Київ - це обличчя України", - сказав Одарченко "Комерсанту".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування