Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Суд переніс розгляд справи проти "свободівців" за 18 травня

П'ятниця, 9 серпня 2013, 11:20

Шевченківський районний суд Києва переніс на 23 серпня підготовче судове засідання за позовом проти представників ВО "Свобода" за нібито напад на молодих людей на акції 18 травня.

Про це передає "Інтерфакс-Україна".

Таке рішення було ухвалене у зв'язку з клопотанням одного з обвинувачених Сергія Бойка для того, щоб надати йому час для укладення договору з новим захисником.

"Суд, порадившись на місці, ухвалив: клопотання обвинуваченого Бойко задовольнити, відкласти підготовче судове засідання і призначити нове судове засідання .....", - сказала головуюча суддя.

Судове засідання відкладається до 13.00 23 серпня.

На підготовче засідання не з'явилися обидва потерпілих. Всі обвинувачені були присутні на засіданні.

Також суд прийняв відмову колишнього адвоката Бойко від виконання функцій захисника в даній справі. За словами Бойка, у нього і його адвоката виникли розбіжності в баченні лінії захисту.

У теж час, активісти Київської міської організації ВО "Свобода" пікетували будівлю Шевченківського райсуду.

Близько 30 осіб з державними прапорами України і прапорами ВО "Свобода", плакатом з написом "Стоп НКВС" скандували гасла "Слава Україні, Героям Слава!", "Патріотам - волю", "тітушкам - нари", "суддя, пам'ятай: Янукович не вічний "," Влада ідіотів судить патріотів ".

Оскільки засідання суду проходило на 1 поверсі будівлі, то всі гасла, які вигукувалися активістами "Свободи", були добре чутні в ході засідання.

Як розповів член політради "Свободи" Юрій Левченко, такі акції партія планує проводити в ході всього судового розгляду даної справи.

Як відомо, чотирьох активістів ВО "Свобода" звинувачують у нападі на молодих людей 18 травня під час масових акцій у центрі Києва.

Їм інкримінується 296 ст. КК - Хуліганство.

8 серпня Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про скасування запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 17 000 гривень свободівцю Сергію Бондарю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування