Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк зібрав лише 170 підписів за звільнення Тимошенко

Середа, 9 жовтня 2013, 14:36

Опозиція зібрала понад 170 підписів нардепів під зверненням на підтримку клопотання місії Європарламенту про звільнення Юлії Тимошенко.

Про це заявив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, якого цитує його прес-служба.

Він нагадав, що спостережна місія Європарламенту звернулася до президента з клопотанням про помилування Юлії Тимошенко.

"На підтримку цього клопотання ми зібрали підписи більше 170 народних депутатів України з тією метою, щоб президент Янукович прийняв рішення щодо підписання Угоди з ЄС і, відповідно, звільнення Юлії Тимошенко і надання їй можливості отримати медичну допомогу в Німеччині - саме те, що було передбачено попередніми домовленостями", - розповів політик.

Яценюк зібрав лише 170 підписів за звільнення Тимошенко 

"Я очікую на те, що Янукович прийме це відповідальне рішення. Думаю, що це буде ще один крок, який дасть президенту, відповідно до положення про порядок помилування, підписати цей указ, а після цього - підписати Угоду у Вільнюсі, яку очікує вся Україна", - підкреслив він.

Яценюк повідомив, що це звернення депутати передадуть місії Кокса-Квасневського.

Він також повідомив, що під зверненням підписалися в тому числі позафракційні депутати: "На превеликий жаль відмовилась підписувати Партія регіонів. Я так розумію, що вони не зацікавленні у підписанні Угоди з ЄС".

"Офіційне звернення народних депутатів України на підтримку заяви місії Європейського парламенту направляється до президента України через президентів Кокса і Квасневського", - підкреслив Яценюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування