Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Чернівцях теж заборонили ПР і КПУ. Регіонали не дуже переймаються

Неділя, 26 січня 2014, 16:53

Народна рада Чернівецької області під час засідання у неділю більшістю голосів заборонила на території області діяльність Партії регіонів та Комуністичної партії як антинародних.

Про це повідомив член президії Народної ради Чернівецької області Назар Горук, передає ТСН із посиланням на УНІАН.

Крім того, на засіданні ухвалено рішення щодо створення виконавчого комітету Народної ради.

В свою чергу в Партії регіонів заявляють, що ухвалені Тернопільською та Івано-Франківською обласними радами рішення про заборону діяльності та символіки Партії регіонів і КПУ на території цих областей суперечать українському законодавству і базовим принципам демократії.

Про це інформує прес-служба ПР.

"Зазначені обласні ради явно вийшли за межі повноважень, які вони мають відповідно до законодавства. Конституція України, закон України "Про політичні партії в Україні" передбачають тільки один механізм заборони діяльності політичної партії - згідно з рішенням суду", - пояснив депутат від ПР Дмитро Шпенов.

"Судом першої інстанції у справах такого роду є Верховний Суд України, а ініціювати розгляд справи може Міністерство юстиції або Генеральний прокурор", - зазначив він.

За його словами, ці рішення не мають жодної юридичної сили, проте є дуже небезпечним прецедентом, оскільки Тернопільська та Івано-Франківська обласні ради фактично намагаються підмінити судову гілку влади.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування