Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві замість Леніна можуть поставити пам'ятник меценатам - ЗМІ

Понеділок, 3 лютого 2014, 09:12

На місці поваленого пам'ятника Володимиру Леніну в центрі Києва можуть встановити пам'ятник магнатам-меценатам Лазарю Бродському і Миколі Терещенку.

Такі підсумки отримало голосування киян, проведене у мережі, пише "Сегодня".

Як повідомляє видання, 27 грудня стартувало опитування громадської думки про те, що повинно бути на місці поваленого Леніна.

Виявилося, що більшість жителів столиці хотіли б бачити на цьому місці монумент цукроварникам і меценатам Лазарю Бродському і Миколі Терещенку.

Інфографіка Сегодня
Інфографіка "Сегодня"

Заступник голови КМДА Руслан Крамаренко радий такому результату голосування.

"У нас був момент, коли за одну ніч Ленін набрав більше тисячі голосів. Однак наші програмісти виявили, що голоси були відправлені з одного комп'ютера. Взагалі з тих 39%, які віддані за Леніна, половина отримана нечесним шляхом", - розповів чиновник.

"Але це стало стимулом для киян голосувати за інші варіанти", - додав він.

За словами Крамаренка, вже найближчим часом київські художники визначать, як повинен виглядати пам'ятник, після чого питання зведення монумента винесуть на розгляд Київради. Потім почнуть шукати мецената.

Як відомо, завдяки Бродському і Терещенку Київ розвивався активними темпами, в місті з'явилися будівлі, якими воно пишається і досі.

Зокрема, будівля КПІ на проспекті Перемоги, Театр оперети, Інститут електрозварювання, Обласна лікарня, синанога на Шота Руставелі, Бессарабський ринок, Володимирський собор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: