Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура пояснила, що відновлює права автомайданівця Кравцова

Вівторок, 1 квітня 2014, 12:53

Прокуратура відновлює права активіста Автомайдану Олександра Кравцова, саме тому оскаржує закриття справи проти нього за так званим "законом про амністію".

Про це йдеться у роз’ясненні прокуратура Київської області, опублікованому 1 квітня.

"Шевченківський районний суд Києва своїм рішенням звільнив від кримінальної відповідальності Кравцова на підставі ст.1 закону "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань". Проте така підстава не є реабілітуючою обставиною для нього", - повідомляє обласна прокуратура.

"Реабілітуючою обставиною, отже й можливістю відновити свої громадянські права, для Кравцова може бути закриття кримінального провадження у зв’язку із відсутністю складу злочину в його діях, що й було зроблено старшим прокурором відділу прокуратури Київської області Сорокою", - пояснює відомство.

"У зв’язку з цим, і було подано апеляційну скаргу на рішення цього суду", - наголошує прокуратура Київської області.

Раніше повідомлялося, що прокуратура оскаржує закриття справи проти активіста Автомайдану Кравцова за участь у акціях протесту та нібито побиття працівників "Беркута".

Кравцов був схоплений "Беркутом" у ніч на 23 січня у Кріпосному провулку поблизу Маріїнського парку у столиці, його витягнули з машини та побили, як і багатьох активістів Автомайдану тієї ночі.

Спершу йому присудили 2 місяці арешту як запобіжний захід, але Апеляційний суд змінив його на частковий домашній арешт.

При цьому після того статтю звинувачення змінили з хуліганства на участь у "масових заворушеннях", Кравцова звинувачували у побитті "беркутівців", зокрема, на підставі слів нібито свідків із боку силовиків та опису зовнішності, який не збігався з Кравцовим.  

25 лютого Шевченківський райсуд Києва зняв із Кравцова звинувачення, справу про участь у "масових заворушеннях" проти нього закрили

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування