Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Меркель хоче, аби Путін і Порошенко поговорили без посередників

П'ятниця, 4 липня 2014, 14:46

Президент Франції Франсуа Олланд та канцлер Німеччини Ангела Меркель провели телефонну розмову із президентом України Петром Порошенком.

Про це повідомляє прес-служба Олланда.

В ході розмови вони закликали до реалізації домовленостей, досягнутих 2 липня в Берліні між міністрами закордонних справ Франції, Німеччини, України і Росії.

І Олланд, і Меркель наголосили на важливості організувати зустріч контактної групи до 5 липня, аби досягнути домовленостей про припинення вогню.

При цьому вони також вказали на те, що "прямі контакти між Україною і Росією можуть бути корисними".

Ангела Меркель і Франсуа Олланд засвідчили, крім того, підтримку умов, зафіксованих у Берліні, стосовно контролю над російсько-українським кордоном. Вони підтвердили, що Франція і Німеччина всіляко сприятимуть їх втіленню в співпраці з ОБСЄ.

Також вони підкреслили важливість звільнення всіх заручників.

Напередодні Меркель та Олланд провели телефонну розмову із Володимиром Путіним.

Вони закликали його натиснути на бойовиків.

Як відомо, 30 чеврня в ході тривалої телефонної розмови президентів України, Росії, Франції та канцлера Німеччини було прийнято рішення про подальшу роботу за 5 пунктами.

Це - прийняття угоди про припинення вогню між українською владою і сепаратистами, швидке вироблення ефективного механізму контролю за кордоном за допомогою ОБСЄ, третє - введення заходів для надійного контролю трьох позицій - Ізварине, Должанського, Червонопартизанська, четверте - звільнення заручників і в'язнів з обох сторін, на основі списків встановлених імен, п'яте - організація істотних тристоронніх переговорів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування