Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров вимагає, щоб Україна починала конституційну реформу

Вівторок, 9 вересня 2014, 13:09

Росія цінує формат мінської контактної групи щодо України, але вимагає від Києва починати конституційну реформу.

Про це на прес-конференції у вівторок заявив Глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Він закликав, щоб усі сторони виконували положення "мінського протоколу".

"До речі, ці положення є багато в чому рамковими, і за домовленістю учасників цього процесу вони будуть деталізовані, і буде визначена послідовність тих кроків, які згадані в протоколі", - сказав Лавров.

Він також заявив, що формат "контактної групи" - "це тільки частина завдання", і закликав владу України провести прямий і всеохоплюючий "внутрішньоукраїнський діалог".

Лавров звинуватив Україну в тому, що вона, взявши на себе в Женеві зобов'язання "негайно розпочати" діалог і конституційну реформу, "відсунула її на задній план".

"Говорячи про важливість формату, пов'язаного з реалізацією статусних домовленостей мінської зустрічі не можна забувати про загальноукраїнський конституційний процес", - заявив Лавров.

Як відомо, 5 вересня на переговорах контактної групи між представниками України-РФ-ОБСЄ був підписаний протокол про припинення вогню на Донбасі.

В цьому протоколі вказувалося, що сторони припиняють вогонь, обмінюються полоненими, забезпечують моніторнг ОБСЄ за припиненням вогню і кордоном, поставку гуманітарної допомоги та амністію.

Статус захоплених територій в протоколі пропонується визначити законом України "Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

У той же час в протоколі вказаний пункт, що зобов'язує "вивести незаконні збройні формування, військову техніку, а також бойовиків і найманців з території України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: