Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Держдумі РФ хочуть "націоналізувати" Google через Україну

Вівторок, 9 вересня 2014, 14:33

Депутат Держдуми РФ Євген Федоров вважає, що корпорація Google повинна на початку 2015 року створити дочірню компанію для роботи в Росії.

Як пише РІА "Новости", наступного тижня депутат планує направити запит у правоохоронні органи з приводу підозр про те, що Google нібито надає Службі безпеки України персональні дані росіян.

"Ми вважаємо, що згодом маємо вийти на націоналізацію Google, щоб Google у частині Росії перейшов у російську юрисдикцію та компетенцію", - заявив Федоров на прес-конференції.

За словами депутата, відповідна юридична особа і комунікації на території Росії повинні бути під національним контролем.

"Строки націоналізації Google, ми сподіваємося, – початок наступного року. Це м'які методи: переведення у національну юрисдикцію, якщо хочете – "примусова деофшоризація", - заявив Федоров.

На його думку, Росії потрібно готуватися до досить тривалого "періоду агресії"– у тому числі інформаційної – у відношенні до себе, і щоб захиститися в цей період, потрібно багато що зробити, у тому числі в галузі інтернету.

Федоров вважає, що згодом необхідно "перевести основні чутливі інтернет-ресурси під керування російських компаній і російських фахівців", які будуть дотримуватися російського законодавства.

Крім того, це створить умови для зростання високотехнологічного російського бізнесу, вважає депутат Держдуми РФ.

Раніше повідомлялося, що Федоров ("Єдина Росія") готує запит до російських МВС і Генпрокуратури з проханням перевірити діяльність Google, бо, за його твердженням, інтернет-корпорація уклала угоду з СБУ і може надавати українським спецслужбам персональні дані російських громадян.

Крім того, як відомо, перший заступник голови комітету Держдуми РФ з інформаційної політики Вадим Деньгін спрямував звернення до компанії "Яндекс" і Роскомнагляду зі скаргою на новини на українській версії російського пошуковика.

Невдоволення депутата від ЛДПР викликав той факт, що українська версія "Яндексу" допускає демонстрацію користувачам "статей антиросійського спрямування", що, на його думку, неприпустимо для сайтів, які належать російській компанії.

У квітні 2014 року президент РФ Володимир Путін заявив, що інтернет - це спецпроект ЦРУ і що Росія працюватиме над створенням альтернативи Google.

Крім того, член Ради РФ Максим Кавджарадзе запропонував створити внутрішньоросійську комунікаційну мережу, закриту від доступу з країн ЄС та США .

У травні у Росії з'явився державний інтернет-пошуковик "Супутник".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:13
велоспортЯрослав Попович про перемогу його команди на 4 етапі Джиро: Всі відпрацювали на 100 відсотків
21:54
Уряд змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: хто зможе не платити
21:44
фотоНа війні в Україні загинули ще двоє грузинських добровольців
21:27
фото"Схеми": Заступник генпрокурора живе у будинку, який куплений в 6 разів дешевше за ринкову ціну
21:09
фото7 людей постраждали від російських обстрілів на Дніпропетровщині, серед них 6-річна дитина
21:01
OpenAI запускає інструмент для виявлення діпфейків на тлі скандалів з впливом ШІ-контенту на вибори
20:38
Польща підняла в повітря винищувачі через російський літак над Балтійським морем 
20:30
відео, фотоАрмія РФ обстріляла житловий квартал Херсона, загорілись 4 будинки
20:29
Мінфін залучив понад 9 мільярдів від продажу облігацій, знизивши ставки
20:23
У Берліні заборонили прапор Росії на 8 та 9 травня
Усі новини...
Реклама: