Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Каспаров: Втрати в Україні змусять Путіна перенаправити агресію

Четвер, 4 грудня 2014, 12:44

Російський опозиціонер, чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров вважає, що президент Росії не піде на пряме вторгнення в Україну.

При цьому Володимир Путін може почати агресивні дії в Азербайджані й Грузії, сказав Каспаров на прес-конференції в Києві, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Мені здається, що Путін, виходячи з логіки виживання власного, може почати рухатися колишнім радянським периметром", - зазначив шахіст і політик.

"На сьогодні повномасштабне вторгнення в Україну навряд чи можливо, бо ціна надто висока… Афганський синдром із трунами, які йшли звідти, у пам'яті зберігається", - вважає Каспаров.

"Очевидно, що ті жертви, яких зазнала російська армія – я не кажу про ополченців, я кажу про реальні труни, які приходили в Кострому, у Рязань, у Псков… Навіть ці 400-500 реальних військових уже вплинули досить серйозне. А збільшувати це в рази, на порядок – мені здається, це неможливо", - заявив він.

"Тому на даний момент, мені здається, набагато ймовірніше агресивні дії Путіна на інших напрямках", - додав Каспаров.

На його думку, у Путіна є маса причин для початку агресивних дій у районі Азербайджану й Грузії: у першу чергу – сухопутний коридор у Вірменію, до російської військової бази. "Цілком очевидно, що там жодних реальних втрат у нього не буде, і це буде продовження розширення периметру", - сказав Каспаров.

"Плюс я б не скидав із рахунків небезпеку нагнітання обстановки в Естонії й Латвії. Там, звісно, пряме військове вторгнення неможливе, це країни НАТО, але при цьому там існують досить великі етнічні російські анклави. Тому створення там осередку напруженості, спроба спровокувати хвилювання, щоб показати, що НАТО не спроможне з цими проблемами впоратися – це теж реально", - додав він.

Каспаров вважає, що Путіну необхідні конфліктні ситуації й руйнування системи міжнародних зв'язків у сфері безпеки, які склалися після 1945 року. "Це для нього єдиний спосіб виживання – потрібна каламутна вода", - вважає він.

Як відомо, 4 грудня президент РФ Володимир Путін виступив із традиційним щорічним посланням Федеральним зборам. Левову його частку він присвітив Україні.

Уночі перед тим у столиці Чечні Грозному силовики РФ провели операцію з ліквідації групи озброєних людей – імовірно, муджахідів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...