Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Олланд готувався до зустрічі з Путіним потай, допоміг Назарбаєв - ЗМІ

Субота, 6 грудня 2014, 22:10

Єлисейський палац заздалегідь вивчав можливість короткого візиту президента Франції Франсуа Олланда в Москву на зворотному шляху з Казахстану, але зберігав це у таємниці.

Про це пише Le Figaro, посилаючись на власні джерела.

За даними ЗМІ, рішення Олланда зустрітися з Путіним стало для всіх несподіванкою на тлі напруженості у відносинах Заходу і Росії через кризу в Україні.

Перед тим, як відправитися в Астану, Олланд доручив своєму оточенню вивчити можливість нетривалої зупинки в російській столиці на зворотному шляху, пише Le Figaro.

"Остаточно у необхідності "здійснити сильний вчинок" Олланда переконала "антизахідні" заяви Володимира Путіна, а візит до Казахстану став доброю  нагодою", - зазначає видання.

Щоб Путін погодився на зустріч, Олланд вирішив "підготувати російського президента" і на прес-конференції в Астані постарався "зважувати слова" і закликав до "врегулювання конфлікту" в Україні.

"Зустріч допоміг організувати президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, який "дуже добре знає свого російського колегу", пише газета.

Крім того ввечері 5 грудня президент Франції подзвонив канцлеру ФРН Ангелі Меркель, щоб розповісти їй про свою ініціативу.
Про реакцію Меркель у статті не повідомляється.

Дождь

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...