Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС очікує реакції Росії на провал мінських консультацій 31 січня

Вівторок, 3 лютого 2015, 14:09

Міністерство закордонних справ України очікує офіційної реакції Росії на провал консультацій Тристоронньої контактної групи в Мінську 31 січня.

Про це сказав речник МЗС Євген Перебийніс на брифінгу 3 лютого, повідомляє УНІАН.

"Ми продовжуємо очікувати на офіційну реакцію з боку Росії як одного з підписантів Мінських домовленостей на цей фактично провал консультацій", - сказав він.

Перебийніс зазначив, що консультації були зірвано через неучасть підписантів Мінських документів із боку бойовиків, а саме – Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького, через ультимативну заяву їхніх представників, що прибули до Мінська, а також через їхню неготовність предметно обговорювати шляхи врегулювання ситуації.

За словами Перебийноса, терористи здійснили спробу ревізії Мінських домовленостей, зокрема вони відмовились визнавати лінію розмежування, зафіксовану в Мінському меморандумі.

Натомість вони озвучили ультимативну вимогу розпочати відведення засобів ураження калібром понад 100 мм від фактичної лінії зіткнення станом на 31 січня.

Як відомо, 31 січня в Мінську відбулась чергова зустріч Тристоронньої контактної групи за участю представників України, Росії, ОБСЄ, а також представників бойовиків.

У переговорах брали участь екс-президент України Леонід Кучма, спецпредставник ОБСЄ Хайді Тальявіні, посол РФ в Україні Михайло Зурабов, представники т. зв. "ДНР" і "ЛНР" Денис Пушилін і Владислав Дейнего, а також кум президент Росії Віктор Медведчук.

Кучма після переговорів заявив, що терористи зірвали консультації з планом виконання Мінських домовленостей. Підписанти відповідних документів, лідери "ДНР" і "ЛНР" Захарченко та Плотницький, до Мінська не приїхали.

"Зустріч учасників Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі завершилася безрезультатно, оскільки представники самопроголошених Донецької і Луганської "народних республік" зажадали переглянути мирні угоди", - заявила ОБСЄ за підсумками переговорів у Мінську.

Крім того, Пушилін заявив, що лідери проросійських бойовиків Захарченко і Плотницький у вересні 2014 року нібито не підписували додаток до угод, у якому прописано лінію розмежування противників на Донбасі.

МЗС України на це заявив, що додаток до Мінських угод не потребує підписання, він вступає в силу після підписання самого меморандуму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування