Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Криму ФСБ провела обшук в українки, підозрює у закликах до екстремізму

Субота, 4 квітня 2015, 12:21

В анексованому криму ФСБ провела обшук у українки Галини Денисової, підозрюючи її у "закликах до екстремізму".

Про подію повідомила сама Денисова у своєму Facebook.

За її словами, підставу для обшуку їй не пред'явили, лише повідомили усно.

"Нібито у серпні 2014-го щось написала, що потрапляє під статтю "Екстремізм". А я вже й не пам'ятаю, що", - зазначила Денисова.

"Вони (співробітники ФСБ, які проводили обшук) змусили мене написати, що я більше так не буду робити, сказали мовляв нічого страшного. ... Здати я нікого не можу, тому що нікого не знаю. Я спілкувалася лише у Facebook і ніде більше. Особисто не з ким не знайома. Що вони можуть від мене дізнатися? Тільки те, що мені дуже страшно. Я ж зовсім одна", -   зазначила Денисова. 

Також вона додала, що "комп'ютер все одно у них" (хто проводив обшук). 

Як зазначила Денисова, яка відмовилася від російського громадянства, вона безробітна вдова з двома неповнолітніми дітьми, чоловіка поховала у листопаді 2014-го, "дуже хворію, з дому майже не виходжу".

Коментуючи пропозиції, що варто поїхати, Денисова зазначила: "У мене вже і квитки є, але вони сказали, що до суду не дадуть виїхати і затримають на кордоні".

Як відомо, у Криму кілька днів проходять масові обшуки у будинках кримських татар. Так, повідомлялося, що  обшуки проходили в Євпаторії, Джанкої, у Сімферополі, Ленінському, Кіровському, Сімферопольському районах.

2 квітня обшуки в будинках і огляди машин проходили, зокрема, в селі Журавки Кіровського району. За словами учасника кримськотатарського руху Заїра Смедляєва, те, що відбувається у селі, пояснили "антитерористичними навчаннями".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування