Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РосЗМІ: Лавров заявив, що у кримських татар в Криму проблем немає

Субота, 4 квітня 2015, 16:14

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що "проблеми кримськотатарського народу на півострові Крим вирішені".

Як повідомляє російське РІА Новини, за словами Лаврова, "на рішення проблем були спрямовані кілька законів і рішень російської влади, зокрема, про мову і про землі".

"Кримські татари представлені в усіх органах влади республіки Крим, мають повне право говорити, жити і вчити дітей своєю мовою, користуватися всіма послугами на своїй мові", - заявив міністр.

Як відомо, у Криму кілька останніх днів проходять масові обшуки у будинках кримських татар. Так, повідомлялося, що  обшуки проходили в Євпаторії, Джанкої, у Сімферополі, Ленінському, Кіровському, Сімферопольському районах.

2 квітня обшуки в будинках і огляди машин проходили, зокрема, в селі Журавки Кіровського району. За словами учасника кримськотатарськог з 1 квітня  припинив мовлення  єдиний у світі кримськотатарський телевізійний канал "ATR". Причиною припинення його мовлення, а також  дитячого телевізійного каналу "Лялі" і радіостанції "Мейдан", виходу друкованих видань "Авдет", "Кирим" та інших, діяльності інформаційного агентства "QHA", є відмова "влади"  Криму у їх перереєстрації.

Лідер окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що керівництво кримськотатарського каналу АТР саме "затягуе отримання ліцензії" на мовлення.

У Меджлісі заявили, що відмова в реєстрації телеканалу ATR порушує статтю 16 Декларацію ООН про права корінних народів.

Окрім того "влада" Криму систематично проводить обшуки у кримських татар та проукраїнських активістів, порушує проти них справи.

Також у Сімферополі суд заарештував Олександра Костенка за підозрою у нанесенні "тілесних ушкоджень" співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут" у ході масових заворушень в Києві в лютому 2014 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування