Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала депутата-комуніста, який керував диверсантами

Вівторок, 7 квітня 2015, 12:32

На Дніпропетровщині співробітники Служби безпеки затримали депутата однієї з районних рад від фракції комуністів, який організував диверсійну групу та планував вчинення терористичних актів на території області.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба СБУ.

Встановлено, що мешканця селища Широке Дніпропетровської області навесні минулого року завербували в Криму представники російських спецслужб.

За їхнім завданням зловмисник встановив контакт з бойовиками терористичних організацій так званих "ДНР" та "ЛНР" і передавав їм через соціальні мережі інформацію про переміщення української військової техніки.

Головним завдання депутата від комуністів було формування диверсійної групи для вчинення терактів на транспортних магістралях, біля адміністративних будівель органів державної влади, військових комісаріатів та волонтерських центрів міста Кривий Ріг Дніпропетровської області.

Під час обшуку у помешканні затриманого вилучено перероблену під бойову травматичну зброю, гранати "Ф-1", балаклави, комп’ютерну техніку із матеріалами, що підтверджують його злочинну діяльність.

  Фото СБУ
  Фото СБУ

Слідчими УСБУ у Дніпропетровській області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії, зазначають в СБУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: