Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активісти запустили інтерактивну карту приймалень депутатів

П'ятниця, 5 червня 2015, 13:57

Рух "Чесно" запустив інтерактивну мапу приймалень народних депутатів за адресою pryjmalni.chesno.org.

Про це повідомляється на сайті руху.

"До цього депутатські приймальні ніколи не були зібрані на одному ресурсі у зручній формі. Сподіваємося, що громадяни активно користуватимуться нашим сервісом і не даватимуть депутатам забути про їхні обов'язки", – прокоментував новий продукт редактор сайту chesno.org Вадим Гудима.

 

Інформацію про приймальні активісти отримали з відповідей на звернення до фракцій та позафракційних депутатів, з інформації на сторінках депутатів на сайті Верховної Ради та на їхніх офіційних сайтах, а також з аналізу округів, зробленого Громадської мережею "Опора".

Наразі рухом зібрано інформацію про 226 депутатських приймалень, за які відповідальні 88 народних депутатів. Найбільшу кількість  депутатських приймалень – 13 – відкрив позафракційний депутат Яків Безбах з Дніпропетровська, але кожна з його приймалень працює 2-3 години на місяць.

Цілком очікувано, що мажоритарні депутати більше опікуються контактом із виборцями. Якщо зі списочників наявна інформація щодо приймалень лише 18 (8%) депутатів, то серед мажоритарників – 71 (36%).

З усіх депутатських фракцій руху "Чесно" найбільше відомо про приймальні фракції партії "Батьківщина", щодо якої є інформація про розташування приймалень більше 60% складу фракції. Найгірше – про депутатів фракції "Опозиційний блоку" (менше 8%) .

Рух закликав народних депутатів, їхніх помічників та працівників секретаріатів партій надсилати нову та уточнюючу інформацію на електронну адресу info.chesno@gmail.com.

Активісти нагадали, що, згідно зі статтею 7 закону про статус народного депутата, він зобов’язаний постійно підтримувати зв’язки із виборцями. Останній тиждень кожного місяця роботи Ради зарезервовано для роботи народних депутатів із виборцями. Відповідно до статті 28 того ж закону, приміщення для організації приймальні надаються депутатам безкоштовно.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування