Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурор вимагає 23 роки тюрми для Сенцова

Середа, 19 серпня 2015, 11:51

Державне обвинувачення РФ зажадало для українського режисера Олега Сенцова 23 роки колонії суворого режиму.

Про це повідомляє в Твіттері "Радіо Свобода".

Для Олександра Кольченка прокурор вимагає 12 років.

Як повідомлялося, в Північно-кавказькому окружному військовому суді 19 серпня триває розгляд справи українців Олега Сенцова та Олександра Кольченка, обвинувачених у тероризмі. Сторони проводять дебати.

Також, за словами прокурора, Сенцову і Кольченку інкримінують не членство в "Правому секторі", а те, що вони "сприйняли ідеологію цієї організації як керівництво до дії", зазначає Медіазона.

Сенцов і Кольченко відмовляються від участі в дебатах. Виступає адвокат Володимир Самохін.

"Терористичне угрупування" створено слідчими штучно, а більша частина доказів отримана з порушенням закону, говорить захисник.

Самохін ще раз вказує на відсутність у групи осіб, які підпалили офіс "Єдиної Росії" спеціальної підготовки, згуртованості, беззаперечного підпорядкування лідеру, що необхідно для кваліфікації її як "терористичного угрупування".

Адвокат вказує, що в протоколах допитів Афанасьєва його свідчення постійно змінюються так, як було на той момент зручно слідству.

Показання неодноразово судимого Бураковського, який і зараз перебуває в СІЗО, також сповнені протиріч, каже захисник, зокрема - щодо впізнання Бураковським інших осіб.

Самохін вказує на дослівне збігів фраз у різних протоколах упізнань і протоколів перевірки показань на місці: одні й ті самі формулювання як під копірку переходять з протоколу в протокол.

Враховуючи все це, Самохін просить виправдати Олега Сенцова за всіма статтями пред'явленого обвинувачення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: