Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До російського суду дійшло, що вилучені фільми не доводять "фашизму" Сенцова

П'ятниця, 7 серпня 2015, 16:18

Північно-Кавказький окружний військовий суд виключив долучені слідством фільми "Третій Рейх в кольорі" та "Звичайний фашизм" з числа предметів, які мають значення для кримінальної справи проти українця Олега Сенцова.

Це сталося після опитування свідка захисту кінокритика Антона Доліна на засіданні суду в п'ятницю, повідомляє "Медіазона".

Необхідність його допиту була обумовлена ​​тим, що в квартирі Сенцова як речові докази були вилучені зазначені фільми, які звинувачення представляло в обґрунтування зв'язків Сенцова з праворадикалами.

Долін розповів, що "Звичайний фашизм" і "Третій Рейх в кольорі" - це два найважливіших фільми в історії кінематографа.

За словами кінокритика, "Третій Рейх в кольорі" - це важливий документ, змонтований Міхаелем Клофтом у 1989 році для телебачення. Там вперше були представлені кольорові хроніки подій гітлерівської епохи. Він теж несе важливе освітнє значення, його дивляться не тільки історики, зазначив експерт.

"Він є відверто і яскраво антифашистським, ніякої двозначності тут немає і не може бути", - підкреслив Долін.

Кінокритик зазначив, що бачив фільм Сенцова "Гамер" і вважає його гідним дебютом режисера:

"Дуже розумію причину протестів кінематографістів по всьому світу, тому що Олега високо оцінюють колеги", - сказав Долін. За його словами, це "фільм з потужним гуманістичним потенціалом".

У відповідь на питання прокурора, чи можливо використовувати окремі фрагменти фільму "Звичайний фашизм" для пропаганди ультраправої ідеології, Долін сказав:

"Не більшою мірою, ніж кадри з будь-якого іншого фільму, включаючи "Вінні-Пуха". А так можна, як і будь-яке мистецтво".

Після виступу кінокритика суддя Михайлюк ухвалив рішення виключити долучені слідством фільми з числа предметів, що мають значення для кримінальної справи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...