Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МВС Росії намагалися, але не змогли зламати мережу "ТOR"

Середа, 9 вересня 2015, 07:58

Російський Центральний науково-дослідний інститут економіки, інформатики та систем управління, може в односторонньому порядку розірвати контракт з МВС РФ щодо ідентифікації користувачів мережі "Tor".

Про це пише "Коммерсант".

На думку видання, ідентифікувати користувачів мережі "Tor" виявилося складніше, ніж уявлялося раніше.

Інститут, який входить в Об'єднану приладобудівну корпорацію "РОСТЕХ", уклав контракт на 10 млн руб. з юридичною фірмою "Плешаков, Ушкалов і партнери", уточнює видання. Як випливає з інформації, розміщеної на сайті держзакупівель, юристи знадобилися організації для "підготовки правової позиції щодо порядку розірвання" чотирьох держконтрактів між інститутом і структурою МВС Росії "Спеціальна техніка і зв'язок".

За інформацією видання, один з чотирьох згаданих контрактів передбачав дослідження можливості отримати інформацію про користувачів анонімної мережі "Tor" та їхнього обладнання. Ще один контракт передбачав "створення апаратно-програмного комплексу з проведення негласного і прихованого віддаленого доступу до оперативно значимої інформації на цільовій електронно-обчислювальній машині".

Як відомо, за допомогою системи проксі-серверів "Tor" і відповідного програмного забезпечення користувачі можуть зберігати анонімність в інтернеті при відвідуванні сайтів, публікації матеріалів, відправці повідомлень і при роботі з іншими додатками.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: