Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Слідком РФ відкрив справу за фактом авіакатастрофи, проводяться обшуки

Неділя, 1 листопада 2015, 01:25

Слідчими органами Слідчого комітету Росії порушено другу кримінальну справу за фактом авіакатастрофи літака Airbus А-321 за статтею "надання послуг, не відповідають вимогам безпеки".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Слідкома.

У рамках розслідування даної кримінальної справи слідчі проводять обшуки в офісах авіакомпанії "Когалимавіа" і туроператора "Бріско", а також в аеропорту приписки повітряного судна - "Домодєдово".

"В ході обшуків буде вилучена документація, пов'язана з діяльністю авіаперевізника, експлуатацією та технічним обслуговуванням літака. З їх допомогою слідство встановить повноту і правильність підготовки повітряного судна та льотного екіпажу до надання послуг з перевезення пасажирів", - зазначили в Слідкомі.

Крім цього, слідство має намір допитати осіб, задіяних у роботі з підготовки літака та екіпажу.

Також слідчі на місці останньої заправки літака, який потерпів крах, проводять вилучення зразків палива та відповідної документації, що стосується передпольотного обстеження технічного стану судна.

Як відомо, лайнер А321, що летів з єгипетського Шарм-Ель-Шейха до Санкт-Петербургу, зазнав краху в ніч на 31 жовтня. На борту перебували 224 людини: 217 пасажирів (з них 24  - діти)  і 7 членів екіпажу. За даними єгипетської влади і російських дипломатів, усі вони загинули.

За даними МЗС України, на борту літака також перебували 4 громадянина України.

Територія, на якій розбився лайнер, є зоною проведення антитерористичної операції служби безпеки Єгипту проти бойовиків, які іменують себе "Синайською провінцією ісламської держави".  Єгипетська бойова група, пов'язана з "Ісламським державою", взяла на себе відповідальність за аварію російського пасажирського літака в Єгипті.  У Мінтрансі РФ заявляють, що літак над Єгиптом впав сам

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування