Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Учасники блокади Криму готові зимувати і закликають до рішучіших дій

Вівторок, 3 листопада 2015, 14:36

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат від фракції БПП Рефат Чубаров заявляє, що учасники торгової блокади анексованого Росією Криму готові до проходження зимового періоду.

Про це він повідомив на брифінгу у вівторок, передають "Українські новини".

"Учасники блокади там зміцнюються. Ми вже готові до зими", - сказав Чубаров.

Він зазначив, що час від часу учасників блокади забезпечують необхідними товарами волонтери.

За словами глави Меджлісу, учасники блокади не мають наміру припиняти свою акцію.

Чубаров також закликав Кабінет міністрів тимчасово припинити постачання електроенергії на територію анексованого Росією Криму у відповідь на порушення прав людини.

"Ми вимагаємо від уряду України як попередження окупаційної влади Криму, в якості інструменту єдиного реального механізму захисту прав людини і прав громадян України в окупованому Криму - впродовж тижня припинити на 2-3 дні поставки електроенергії", - сказав Чубаров.

На його думку, дане рішення повинно бути прийняте протягом найближчого тижня.

За словами голови Меджлісу, уряду давно слід перекрити постачання електроенергії до Криму, де систематично порушуються права людини.

Чубаров додав, що розуміє технічну складність такого відключення і можливі віялові відключення електроенергії на материковій частині країни, до яких воно може призвести.

Голова Меджлісу вважає за необхідне для громадян України на час пожертвувати своїм комфортом заради захисту прав людини в Криму.

Як повідомлялося, 2 листопада російські силовики в Криму проводили обшуки на каналі ATR, в оселях колишніх генерального директора телеканалу Ельзари Іслямової та її заступника, кримського журналіста Лілі Буджурової, в домі батька власника телеканалу, Едема Іслямова; а також у зв’язку із відкриттям кримінальної справи проти власника ATR Ленура Іслямова.

Іслямов тепер проживає на материковій Україні і є одним з головних ініціаторів блокади Криму, яку проводять з 20 вересня кримські татари та громадські активісти.

Глава колабораціоністською прокуратури Криму Наталя Поклонська погрожувала покарати всіх причетних до блокади Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: