Стець віддасть частоти телеканалу Арбузова Нацраді

Вівторок, 7 червня 2016, 15:17

Міністерство інформаційної політики має намір передати частоти телеканалу БТБ Нацраді з питань телебачення і радіомовлення для розподілу за результатами конкурсу.

Про це міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив на прес-конференції, повідомляють "Українські новини".

"Ті ліцензії на частоти, які належать телеканалу БТБ всередині країни, на цьому тижні Міністерство інформаційної політики передасть Нацраді з телебачення та радіомовлення", – сказав він.

Міністр зазначив, що сподівається на передачу цих частот за результатами конкурсу громадському телеканалу "Культура".

За словами голови Нацради по телебаченню Юрія Артеменка, на даний момент в інформаційному просторі відчувається брак телеканалу, який би висвітлював культурну сферу. Артеменко додав, що якщо телеканал "Культура" візьме участь у конкурсі, то буде одним з його фаворитів.

У свою чергу генеральний директор Національної телекомпанії Зураб Аласанія зазначив, що "Культура", незважаючи на проблеми з фінансуванням, буде брати участь у конкурсі на нові частоти.

Як відомо, раніше БТБ був телеканалом Нацбанку, його заснували під час керівництва відомством Сергієм Арбузовим. Пізніше його частоти передали відомству Стеця для організації іномовлення. Таке мовлення про Україну за кордон планувалося створити на базі БТБ, УТР та агентства "Укрінформ".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування