Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін’юст хоче довідку про історичну цінність Лук'янівського СІЗО

Вівторок, 2 серпня 2016, 15:16

Міністерство юстиції планує отримати від Міністерства культури висновок про історичну цінність приміщень Лук'янівського СІЗО перед його продажем.

Про це сказано у відповіді Міністерства юстиції на запит "Українських новин".

Наразі Мін'юст визначає правовий механізм реалізації проекту про будівництво нового СІЗО замість Лук'янівського.

Мін'юст зазначає, що приватний інвестор, що погодиться побудувати нове СІЗО, зможе одержати в приватну власність земельна ділянка й нерухоме майно, що розташоване на вул. Дегтярівській, 13 (наразі там розташоване Лук'янівське СІЗО), у рахунок погашення заборгованості за витрачені кошти для будівництва нового ізолятора.

Передача таких прав можлива тільки після завершення будівництва нового слідчого ізолятора й переселення нинішнього СІЗО в новий комплекс.

У рамках реалізації цього проекту Мін'юст також проводить роботу з оцінки земельної ділянки й майнового комплексу Лук'янівського СІЗО, аудиту земділянок Києва й прилеглих районів; пошуку місця, найбільш підходящого проекту СІЗО; визначення попереднього кошторису будівництва ізолятора.

Також Міністерство юстиції розглядає можливість залучення кредитних коштів від міжнародних фінансових інститутів для реалізації цього проекту.

Раніше повідомлялося, що Мінюст на початку осені оголосить конкурс із продажу Лук'янівського слідчого ізолятора в Києві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування