Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заарештовано підполковника СБУ, якого підозрюють у нападі на інкасаторів у Харкові

Середа, 3 серпня 2016, 04:36

Суд на два місяці заарештував підполковника СБУ, затриманого за підозрою в причетності до розбійного нападу на інкасаторський автомобіль "ПриватБанку", який відбувся 21 липня в Харківській області.

Про це заявив його адвокат Олександр Шадрін в коментарі "Інтерфаксу".

"Суд заарештував його на два місяці без можливості внесення застави і відсторонив його від займаної посади на такий же термін", - повідомив він.

За його словами, захист вже подав апеляцію на обидва визначення слідчого судді.

Шадрін стверджує, що під час затримання його підзахисного, обшуку та визначення запобіжного заходу був допущений ряд порушень.

"По-перше, його затримали в Києві без визначення слідчого судді, по ст.208 КПК України, однак вона допускає затримання або в момент злочину, або відразу після його скоєння, або, якщо потерпілий чи свідок вказали, що людина тільки що скоїла злочин. Нічого цього через 5 днів після нападу на інкасаторів не було. Також без визначення слідчого судді було проведено обшук", - зазначив він.

"По-друге, порушена підслідність. Справу стосовно підполковника СБУ повинна розслідувати військова прокуратура, а не поліція, як це відбувається в нашому випадку. Крім того, у визначенні слідчого судді по запобіжному заході немає посилань на докази, що підтверджують обгрунтованість підозри", - додав Шадрін.

Як повідомлялося, 21 липня в пос.Купянск-Вузловий Харківської області стався озброєний напад на інкасаторську машину "ПриватБанку". В результаті нападу було викрадено 2.4 млн. гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: