Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Віце-канцлер ФРН: У Туреччини немає шансів в найближчі 20 років вступити в ЄС

Понеділок, 8 серпня 2016, 03:37

Віце-канцлер ФРН Зігмар Габріель вкрай скептично оцінив шанси Туреччини вступити в Євросоюз, бо зараз у ЄС немає можливостей для прийому "навіть невеликих держав".

Про це політик заявив в інтерв'ю німецькому суспільно-правовому телеканалу ARD, передає DW.com.

"Я не думаю, що у Туреччині у видимому майбутньому - я говорю про 10 або 20 років - є шанси увійти до складу ЄС", - сказав Габріель.

За його словами, шансів на вступ не буде навіть в тому випадку, якщо Анкара виконає всі необхідні умови. Віце-канцлер ФРН пояснив, що зараз у ЄС немає можливостей для прийому "навіть невеликих держав".

Разом з тим політик не вважає за доцільне відмовлятися від ведення переговорів з Анкарою з даного питання.

"У тій ситуації, в якій ми зараз знаходимося, необхідно використовувати будь-який канал для діалогу з Туреччиною", - переконаний він.

Також Габріель закликав не пов'язувати угоду Туреччини з ЄС з питань біженців та можливу лібералізацію візового режиму для турків. За його словами, ці дві теми ніяк не пов'язані одна з одною. Європа не повинна дозволяти Туреччини шантажувати себе, впевнений віце-канцлер.

В інтерв'ю Габріель торкнувся також питання біженців в Німеччині. На його думку, необхідні умови для інтеграції мігрантів не були створені.

"Недостатньо просто говорити, що ми впораємося. Необхідно це також робити", - розкритикував політик позицію канцлера Німеччини Ангели Меркель

Раніше міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що його країна може вийти з угоди з ЄС, мета якої - обмеження потоку мігрантів, в разі, якщо Брюссель не погодить безвізовий режим для турецьких громадян.

Як відомо, Туреччина і ЄС уклали угоду, з метою зменшення потоку мігрантів до Європи. В рамках цієї угоди Туреччина зокрема взяла на себе зобов'язання на гроші ЄС надавати притулок біженцям, які потрапили в Грецію через турецьку територію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: