Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європарламент закликав Росію пустити ООН і ОБСЄ в Крим для розслідування

Четвер, 5 жовтня 2017, 13:58

Європарламент закликає Росію забезпечити безперешкодний доступ міжнародним організаціям на територію анексованого Криму для розслідування ситуації на півострові.

Відповідну резолюцію ухвалили на засіданні Європарламенту 5 жовтня, повідомляють "Українські Новини".

"Європарламент закликає російську владу, як окупаційну владу, що встановила контроль над Кримом, забезпечити безперешкодний доступ представникам ООН, ОБСЄ і РЄ з прав людини для розслідування ситуації на півострові", - йдеться в документі.

Також Європарламент закликав спеціального представника Євросоюзу з прав людини приділяти постійну увагу ситуації з правами людини в Криму.

Крім того, Європарламент нагадав Росії, що, незважаючи на незаконність анексії Криму, вона де-факто несе повну відповідальність за підтримання правопорядку в Криму і захист громадян Криму від свавільних судових або адміністративних заходів і зобов'язана забезпечувати захист прав людини на півострові.

Відзначається, що даним документом Європарламент знову підтримав суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно-визнаних кордонів і підтвердив своє засудження незаконної анексії Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: