Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценка можуть покарати за звинувачення в бік Саакашвілі

Середа, 21 лютого 2018, 14:49
Луценка можуть покарати за звинувачення в бік Саакашвілі

За скаргою екс-президента Грузії, лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі стосовно генпрокурора Юрія Луценка відкрили дисциплінарне провадження за вчинення дисциплінарного проступку. 

Про це повідомляє прес-служба РНС з посиланням на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

"Вирішив: відкрити дисциплінарне провадження стосовно генерального прокурора Луценка Юрія Віталійовича", - йдеться у рішенні комісії прокурорів за підписом її члена Коваленка А. 

Відповідну скаргу Саакашвілі подав 14 грудня 2017 року.

Саакашвілі вбачає дисциплінарний проступок Луценка в тому, що під час свого брифінгу у Верховній Раді 5 грудня він оприлюднив відомості досудового розслідування у справі "грошей Курченка" і публічно звинувачував Саакашвілі.

 
 
Фото прес-служби РНС 

"Щодо Генпрокурора може бути відкрите дисциплінарне провадження з таких підстав: розголошення таємниці, що охороняється законом…; втручання чи будь-який інший вплив прокурора … у службову діяльність іншого прокурора; публічне висловлювання, яке є порушенням презумпції невинуватості; необ’єктивність і упередженість прокурора", - йдеться у скарзі Саакашвілі.

У результаті у Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії прокурорів прийняли рішення відкрити дисциплінарне провадження стосовно Луценка.  

Як відомо, 5 грудня 2017 року Міхеіла Саакашвілі на вулиці Костьольній затримали правоохоронці, але він втік з-під варти.   

Того ж дня генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу заявив, що Саакашвілі проводив акції за рахунок людей Януковича, зокрема Сергія Курченка. Мовляв, зафіксовано перерахунок півмільйона доларів США з Росії

Пізніше в СБУ повідомили, що затримали Саакашвілі в рамках кримінального провадження.

12 лютого Саакашвілі затримали і вивезли до Польщі на підставі того, що він звідти в’їхав до України з порушенням процедури.

Читайте також: Зворотній прорив. Як Саакашвілі вислали з України

Саакашвілі звинувачували в незаконному перетині кордону між Польщею та Україною, за що він уже сплатив штраф.

Крім того, лідеру "Руху нових сил" інкримінують "сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності" (ч 2. статті 256): нібито Саакашвілі домовлявся з людиною екс-президента Віктора Януковича Сергієм Курченком про фінансування акцій протесту.

Зі свого боку, Грузія вимагала екстрадиції Саакашвілі з України. У Грузії суд заочно засудив його до 3 років в'язниці за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування