Родина Сенцова сподівається, що його звільнять до ЧС

Неділя, 10 червня 2018, 22:51
Родина Сенцова сподівається, що його звільнять до ЧС

Родина Олега Сенцова закликає президента Росії Володимира Путіна звільнити українського режисера з в’язниці перед Чемпіонатом світу з футболу, який стартує в четвер.

Про це кузена Сенцова Наталія Каплан сказала виданню "The Guardian".

"Він каже, що збирається голодувати до останнього, а Олег така людина, яка не відступає від свого слова", – зазначила вона.

"У нас залишилося зовсім мало часу. Я дуже сподіваюся, що Путін прийме рішення про звільнення його та всіх українських політв'язнів перед Чемпіонатом світу", – заявила Наталія.

Пізніше Каплан спростувала висновок "The Guardian": "Ми ні про що Путіна не просили... Я не знаю, звідки вони це взяли, але про Путіна я точно нічого не говорила".

Сенцов оголосив протестне голодування ще 14 травня і заявив, що припинить його лише за умови звільнення Кремлем усіх українських політичних в'язнів.

Його адвокат Дмитро Дінзьо каже, що будь-якої миті ситуація може погіршитися. "Як кажуть, 30-й день стає справді небезпечним", – зазначає він.

Дінзьо наголошує, що українська влада запропонувала різні варіанти для звільнення Сенцова – але питання в готовності президента Росії.

На думку адвоката, Путін може помилувати Сенцова в будь-який час, але слова російського лідера про неспівмірність кейсів російського журналіста Кирила Вишинського та кримського режисера Олега Сенцова не залишають багато надії.

Водночас, оглядач Леонід Рагозін не виключає можливості звільнення Олега Сенцова, адже Михайла Ходорковського, наприклад, Володимир Путін звільнив теж перед великою іміджевою для Росії подією – Олімпійськими іграми у Сочі.

Також Путін у грудні 2013 року амністував учасниць панк-гурту "Pussy Riot" Надію Толоконнікову й Марію Альохіну, хоча й засуджував їхні дії.

Наталя Каплан у Facebook подякувала всім, хто підтримує Олега.

"Ми дуже багато чого досягли. Тепер буде рада у справах політв'язнів, тепер за нас світові політики, і це все завдяки вам! Вони роблять історію, але і ми теж, ми говоримо, що потрібно, – і нас чути!", – зазначила вона.

"Ці акції, хоч поодинокі пікети, хоч перегляди фільмів, хоч петиції, не пройшли марно. Я бачу, як наша бере. Ваша бере. Давайте продовжувати, ну будь ласка", – попросила двоюрідна сестра Сенцова.

"Українська правда"
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...