Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат ознайомився з матеріалами дослідчої перевірки у "справі Веджіє Кашка"

П'ятниця, 3 серпня 2018, 03:05

Адвокат Микола Полозов відвідав Слідчий комітет РФ у Сімферополі, де ознайомився з матеріалами дослідчої перевірки у "справі Веджіє Кашка".

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Мені вдалося частково ознайомитися з матеріалами дослідчої перевірки - це 200-сторінковий том, де містяться обставини затримання Веджіє Кашка аж до прізвищ співробітників "Центру Е", ФСБ і Россгвардії. Але у Слідкомі з мене взяли підписку про нерозголошення особистих даних цих співробітників", - розповів адвокат.

"Крім того, там є судово-медична експертиза, яка проводилася з тілом Веджіє Кашка. Я не медик, але думаю, що в перспективі ми однозначно будемо замовляти альтернативну судмедекспертизу", - додав він.

Напередодні підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя не задовольнив скаргу адвоката Миколи Полозова на бездіяльність слідчого Надії Балашової у "справі Веджіє Кашка". У суді з'ясувалося, що захист все ж таки має можливість ознайомитися з матеріалами дослідчої перевірки.

23 листопада 2017 року в різних районах Криму відбулися обшуки в будинках кримських татар і затримання активістів національного руху за нібито "вимагання в особливо великому розмірі" у громадянина Туреччини.

Серед затриманих – Бекір Дегерменджи, Куртсеїт Абдуллаєв, Асан Чапух, Руслан Трубач і Кязім Аметов. Їм інкримінують вимагання, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 163 Кримінального кодексу). 

Після затримань кримських татар померла ветеран кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка.

Їй стало погано під час затримання кримськотатарських активістів, які нібито вимагали гроші в турка.

Після анексії в Криму фактична російська влада практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу та кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією "Хізб ут-Тахрір".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...