Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини дня – за 60 секунд

Середа, 10 жовтня 2018, 21:30

На розмінування Ічні знадобиться 2 місяці, Ягланд допустив вихід Росії з Ради Європи, Вілкул пропонує саджати за пропаганду гомосексуалізму – новини, які обговорювали 10 жовтня.

І ще раз про вибухи під Ічнею

Якщо вчора ми писали про вибухи, сьогодні ми пишемо про реакції. Отже, з головних новин по темі: На 6-му арсеналі поблизу Ічні в Чернігівській області почали гасити пожежу, яка охопила склади боєприпасів у ніч на 9 жовтня. Територію вже почали розміновувати, завершити очищення зони ураження планується до 15 грудня, тобто за 2 місяці. На подолання наслідків пожежі Кабінет міністрів виділив 100 мільйонів гривень.

Ще стало відомо, що за два місяці до вибухів на військовому арсеналі були проведені антидиверсійні навчання, після яких виявилося, що склад не готовий до роботи у військовий час і був звільнений керівник.

Також Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що з 9 жовтня, після того як були опитані військовослужбовці, версія про службову недбалість відпала.

В цілому перед пожежею на 6-му арсеналі зберігалося 69,5 тисяч тон боєприпасів, із яких використовувати повноцінно можна було 43 тисячі тон.

Про гарячу воду, яка скоро повернеться у Київ

КП "Київтеплоенерго" муситиме виплатити 2,3 мільярда гривень боргів ахметівської "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз", але не платитиме штрафи і пеню – такою є умова мирової угоди, підписаної 9 жовтня. Мова йде про борги споживачів.

Ще у середу господарський суд Києва затвердив мирову угоду між "Київтеплоенерго" та НАК "Нафтогаз України". Чекати залишилось десь тиждень.

Про екзархів та їх враження від України

Екзархи Вселенського патріархату архієпископ Памфільський і Західної єпархії Української православної церкви в США Даниїл та єпископ Едмонту і Західної єпархії УПЦ в Канаді Ілларіон прибули на Синод у Стамбулі.

На запитання, які перспективи засідання Синоду, на якому 10 жовтня мають заслухати звіт екзархів після візиту в Україну, архієпископ Даниїл сказав: "Буде все добре. З Божою поміччю. Думаю, так".

Він додав, що їх враження від поїздки в Україну хороші. Розумійте це як хочете.

Про інші важливі новини

Про ПАРЄ та РФ. Якщо Росія не відновить платежі у бюджет Ради Європи у 2019 році, її участь в статутних органах буде припинена, заявив Генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд у виступі на дебатах про майбутнє Ради Європи.

Про лічильники. Кабмін дозволив встановлювати прилади-розподілювачі на опалювальні прилади у старих будинках з вертикальною системою опалення.

Про обшуки. У компанію по онлайн-кредитуванню Moneyveo прийшли з обшуками співробітники СБУ. Всю техніку вилучили, в тому числі особисті ноутбуки.

Про "Нафтогаз" та "Газпром". "Нафтогаз України" направив "Газпрому" заяву про зарахування переплат за транзит газу в рахунок погашення пені, яка нараховується на заборгованість російської компанії відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу по транзитному контракту.

Про абсурдні законопроекти. Народний депутат від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул пропонує встановити адміністративну і кримінальну відповідальність за пропаганду одностатевих стосунків.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: