Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Донбасі піймали двох бойовиків, які чотири роки ховалися у Росії

Середа, 3 жовтня 2018, 12:05

Поліцейські Констянтинівки, що входять до складу Об'єднаних сил, затримали двох бойовиків.

Про це повідомляє прес-служба Бахмутського відділу поліції Донецької області.

Зазначається, що раніше "приятелі" разом вступили до незаконного збройного формування та під час окупації міста несли службу на блокпостах Костянтинівки.

"У складі незаконного збройного формування жителі Костянтинівки, 28 та 29 років, незаконно здійснювали огляд транспорту і громадян на блокпості. Один з приятелів чергував з палицею в руках, інший - зі зброєю", - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, згодом обидва  бойовики розчарувалися в службі та залишили місто у пошуках кращої долі, після чого майже 4 роки мешкали у Росії.

"Чоловіки вирішили повернутися в рідну країну та були впевнені, що завдяки конспірації, якої вони дотримувалися на блокпості бойовиків, кримінальне минуле залишиться непоміченим для поліції", - зазначають правоохоронці.

Повідомляється, що на момент появи в Костянтинівці колишніх бойовиків поліцейські, що входять до складу ООС, вже володіли достатньою інформацією щодо їх причетності до терористичного угрупування.

Наразі відносно них відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України.

Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

У поліції додають, що уникнути кримінальної відповідальності вони могли би, якби добровільно здалися поліції.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування