Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини дня: воєнний стан у дії та арешт усіх українських моряків

Середа, 28 листопада 2018, 20:36

Воєнний стан офіційно почав діяти, окупанти у Криму заарештували усіх українських моряків, Путін каже що Порошенко сам влаштував провокацію напередодні виборів  — новини, які обговорювали 28 листопада.

Про те, що змінилося після запровадження воєнного стану

Закон про запровадження в Україні воєнного стану набув чинності, оскільки був опублікований в газеті Верховної Ради "Голос України".

Тепер Рада нацбезпеки і оборони доручила посилити охорону кордону з Росією та адміністративної межі з Кримом.

Підрозділи МВС перейшли у режим посиленого ведення служби — йдеться про Держприкордонслужбу, Нацгвардію, Нацполіцію та "надзвичайників". Введено посилену охорону вокзалів, залізничних станцій, аеропортів, портів та інших об’єктів інфраструктури. Прикордонники ретельніше перевіряють росіян, які в'їжджають до України.

В областях, де запроваджено ВС, вибори до Об’єднаних територіальних громад не відбудуться в установлені терміни.

Місцеві влади областей, де запроваджено ВС, можуть просити президента створити адміністрації, яким буде підпорядковуватися уся цивільна і силова влада. Але "можуть" не означає "мусять".

Введено заборону на зйомку пересування військових. Декілька футбольних матчів перенесено.

У Генштабі заявили, що ВС не передбачає конфіскації будь-якого приватного майна. Якщо трапляється щось подібне — потрібно звертатися до поліції. А МОЗ заявило, що лікарні, госпіталі та інститути Нацакадемії медичних наук за потреби можуть надавати медичну допомогу військовим.

Про українських моряків

Київський районний "суд" окупованого Сімферополя заарештував на 2 місяці 9 українських моряків, яких захопили ФСБ Росії в районі Керченської протоки. Загалом "суд" заарештував усіх 24 українських моряків.

Про заяви Путіна

"Це провокація безумовно. Провокація, яка організована чинною владою, думаю, що і чинним президентом, напередодні майбутніх президентських виборів в Україні в березні наступного року", - перша заява Путіна.

"Таке враження: чого вони (українська влада) не зроблять – їм усе сходить з рук. Якщо вони зажадають сьогодні немовлят на сніданок – їм, напевно, подадуть і немовлят. А що ж, скажуть, вони хочуть їсти – з цим нічого не поробиш", – друга заява Путіна.

Про інші новини

Поліція шукає вибухівку в усіх столичних магазинах "Сільпо" через повідомлення про мінування.

Представники націоналістичної організації ВГО "Сокіл" заявляють, що взяли під контроль ТРЦ "Оcean plaza".

Усі під’їзні шляхи, які ведуть до пунктів пропуску на західному кордоні з Україною і які були перекриті учасниками акції на автомобілях іноземної реєстрації, повністю розблоковано.

З початку місяця бензин в Україні подешевшав на 2 гривні.

Почаївська лавра, якою зараз користується УПЦ МП, може змінити свою приналежність, але тільки внаслідок "еволюційного процесу", а не примусу.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...