Пєсков заявив, що у погіршенні стосунків Києва і Москви винен Порошенко

Вівторок, 15 січня 2019, 08:22

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявляє, що нове загострення відносин Росії і України пов'язане з майбутніми виборами українського президента.

Про це він сказав в інтерв'ю "АіФ".

"Нове загострення відносин з Києвом зараз пов'язане з передвиборчою кампанією Порошенка. Він відчайдушно прагне наздогнати за рейтингом Тимошенко. Для цього йому потрібні найрізноманітніші прийоми, в тому числі і такі, як провокація в Керченській протоці", - сказав Пєсков.

Разом з тим він додав, що "незважаючи на всі проблеми, українці все одно залишаються для нас дуже близьким народом, про що президент неодноразово говорив".

"Міждержавні конфлікти жодним чином не повинні це змінити", - сказав прес-секретар Путіна.

При цьому на питання, чи може війна на Донбасі перетворитися в заморожений конфлікт на довгі десятиліття, Пєсков сказав:

"Це буде залежати від Києва, від того, чи буде там, у влади, партія війни. У цьому випадку шансів на те, що конфлікт припиниться, немає. Навпаки, якщо буде партія миру і дипломатії, тоді є шанс".

Читайте також Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Нагадаємо:

25 листопада 2018 року у Чорному морі поблизу Керчі в анексованому Криму прикордонні катери ФСБ РФ протаранили та відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

Росіяни захопили 2 українських катери, 1 буксир та 24 українських військовослужбовців.  Троє з українських моряків зазнали поранень. 

Напад стався у нейтральних водах, Україна навела докази цього.

Але усіх затриманих моряків та співробітників СБУ, які були на борту, арештували на 2 місяці за звинуваченням у порушенні кордону РФ.

Президент України Петро Порошенко через цей акт агресії Росії запровадив воєнний стан з 26 листопада до 26 грудня – на підставі рішення РНБО і з дозволу Верховної Ради. Воєнний стан поширювався на 10 областей України.

Президент РФ Володимир Путін стверджує, що інцидент у Керченській протоці був провокацією з боку України, яка дозволила президенту Петру Порошенкові трохи підвищити рейтинг перед черговими виборами глави держави.

Путін також сказав, що у бортовому журналі українців нібито було написано "проникнути таємно" – але без супроводу російських лоцманів прохід в Азовське море неможливий.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування