Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У бойових діях застосують "Барс" від компанії Гладковського: випробували успішно

Неділя, 3 березня 2019, 12:29

В Україні завершились державні випробування бронеавтомобіля "Барс-8", який застосовуватимуть при веденні бойових дій: його розроблено компанією "Богдан Моторс", бенефіціаром якої є перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський. 

Як повідомляє Урядовий портал, "Барс-8" будуть застосовувати при веденні бойових дій, для транспортування особового складу, перевезення вантажів в умовах бойових дій, виконання тактичних завдань та охорони блокпостів, використання в якості медичного евакуаційного транспорту. 

"За підсумками випробувань "Богдан Моторс" постачатиме броньовики Збройним силам України та просуватиме бронеавтомобіль на зовнішніх ринках", - повідомляли у корпорації.

Наприкінці лютого журналісти "Bihus.info" оприлюднили розслідування щодо розкрадань в оборонній сфері, в якому фігурував син Гладковського Ігор. За даними ЗМІ, син Гладковського разом із партнерами організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки.  На час розслідування Гладковський-старший відсторонений від посади. 

Читайте також: 

Розслідувач Леся Іванова про кейс Гладковського: У нас не було мети робити щось "під вибори"

Молодший партнер президента: що відомо про бізнес Олега Гладковського

Нагадаємо:

  • У січні 2018 року стало відомо, що з 50 доставлених на фронт автомобілів "Богдан-2251" 25 довелося ремонтувати або повертати на завод. 
  • У Міноборони заявили, що подальше виробництво санітарних автомобілів "Богдан 2251" буде можливим лише після усунення виявлених недоліків технічної та медичної частин.
  • Згодом стало відомо, що скандальні "Богдани" ремонтують за державні кошти.
  • У січні 2019 року "Богдан Моторс" підписала новий контракт із Міністерством оборони на постачання санітарних машин "Богдан 2251".
  • Станом на початок 2019 року з грудня 2018 року завод №2 Компанії "Богдан Моторс" Гладковського отримав 510 мільйонів на виконання таємних угод з Міноборони в рамках державного оборонного замовлення на постачання автотранспорту.
  • У "Богдані" наполягали, що деталі контрактів з Міноборони, які виконуються під грифом державної таємниці, не можуть бути розкриті для суспільства та ЗМІ.
  • Олег  Гладковський наголошує, що у 2014 році вийшов із управління усіма підприємствами, які входять до структури корпорації "Богдан".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування