Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Синод ПЦУ звернувся до ООН і ОБСЄ через тиск в окупованому Криму

Вівторок, 5 березня 2019, 21:50

Синод Православної церкви України звернувся до ООН, ОБСЄ, Євросоюзу та країн-учасників "Мінського процесу" через тиск на духовенство та загрозу заборони діяльності в окупованому Криму та ОРДЛО.

Про це повідомляється на сайті ПЦУ.

"Враховуючи ці загрози та постійний тиск на духовенство і вірних нашої Церкви на окупованих Росією українських територіях Донбасу та в Криму звертаємося до Організації об’єднаних націй, Організації з безпеки та співробітництва у Європі, до країн-гарантів "Мінського процесу", до Європейського Союзу та загалом до усіх демократичних країн, міжнародних та міжконфесійних інституцій із закликом вплинути на тих, від кого на цих територіях залежить прийняття рішень, для того, щоби припинити ескалацію гонінь на нашу Церкву", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у ПЦУ закликали до діалогу та єднання на основі автокефального статусу УПЦ ту частину православних ієрархів, духовенства, чернецтва і мирян в Україні, які ще перебувають у юрисдикції РПЦ.

Нагадуємо:

  • 3 березня в окупованому Росією Криму було затримано та доправлено до райвідділку поліції архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента.
  • Увечері його відпустили без складання протоколу.
  • Адвокат Микола Полозов подав заяву в "прокуратуру" окупованого Криму про порушення прав архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента у зв'язку з утриманням його в поліції більше 3-х годин.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування