Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Доповідач ООН: у КНДР складна ситуація з правами людини

Субота, 9 березня 2019, 02:45

Незважаючи на активні дипломатичні дії щодо своєї ядерної програми, КНДР продовжує порушувати основні права людини, створюючи табори для політв'язнів, куди людей відправляють без належного розслідування.

Про це у п'ятницю заявив спеціальний доповідач ООН з прав людини у КНДР Томас Охеа Кінтана, передає Reuters.

"З огляду на позитивні зрушення у ядерній програмі з 2018 року, прикро, що складна ситуація з правами людини на місцях в КНДР залишається незмінною", - йдеться у звіті доповідача.

Охеа Кінтана додав, що продовжує отримувати повідомлення про існування у Північній Кореї таборів для політв'язнів, куди людей відправляють без належного розслідування.

"Катування та жорстоке поводження з ув'язненими є широко розповсюдженими та систематичними у в'язницях", - зазначив він.

Охеа Кінтана зауважив, що у КНДР зберігаються суворі обмеження, такі як свобода пересування, а кримінально-судова система не має гарантій щодо справедливого судового розгляду.

Хан Тае Сон, представник КНДР в ООН у Женеві, у свою чергу заявив, що його країна "прагне до справжнього діалогу і співпраці для сприяння і захисту прав людини".

"Ми також відкидаємо будь-які необґрунтовані звинувачення, до яких вдаються деякі делегації, оскільки вони є політично мотивованими задля прихованих цілей, а не прав людини", - підкреслив він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: