Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 17 квітня: теракти, дебати, ціни на газ

Середа, 17 квітня 2019, 21:13

СБУ затримала 7 спецслужбовців РФ, які вчиняли в Україні теракти, команди Порошенка та Зеленського готуються до дебатів, "Нафтогаз" може підняти ціну на газ для населення на 15% — новини, які були актуальні 17 квітня.

Про теракти

Силовики затримали сімох осіб зі складу диверсійно-розвідувальної терористичної групи спецслужб Росії та ще одну людину, яка сприяла злочинам на території України.

"Одна з таких груп 27 червня 2017 року вчинила терористичний акт в результаті якого загинув генерал військової розвідки Максим Шаповал. За аналогічним сценарієм 4 квітня 2019 року під час спроби закладання вибухового пристрою під автомобіль українського військового розвідника стався самопідрив. В результаті цього самопідриву виконавець, він же керівник російської диверсійно терористичної групи отримав важкі тілесні ушкодження", - розповів голова СБУ Василь Грицак.

Про дебати

У команді кандидата у президенти Володимира Зеленського заявили, що через велику кількість охочих забронювати квитки на його дебати з Петром Порошенком стаються перебої у роботі  квиткового сервісу.

Тим часом, команда Порошенка пропонує збільшити час для дебатів та розмістити прибічників двох кандидатів у президенти у різних секторах стадіону в цілях безпеки.

Ще представник Порошенка у ЦВК просить Комісію внести зміни у положення про порядок проведення дебатів, щоб президент встиг взяти участь у дебатах на НСК "Олімпійський" та на "Суспільному".

Також представників штабів кандидатів у президенти чекають у Міністерстві внутрішніх справ для напрацювання остаточної схеми проведення дебатів на НСК "Олімпійський".

Про ціни на газ

НАК "Нафтогаз України" звернувся до уряду з проханням скасувати Положення про покладення спеціальних обов’язків, бо інакше компанія буде змушена з 1 травня підняти ціну на газ для населення на 15%.

Тим часом прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює відставку глави "Нафтогазу" Андрія Коболєва в разі відмови компанії знизити до 24 квітня 2019 року ціну на газ.

Про інші важливі новини

Лефортівський районний суд Москви продовжив термін тримання під вартою 24 українським військовополоненим морякам.

ПАТ "Укрзалізниця" закуповує деталі російського виробництва за завищеною в два--п’ять разів  ціною, створюючи штучні умови на тендерах для потрібних фірм, повідомляє "Залізниця без корупції".

Державним бюро розслідувань проводить досудове розслідування за фактом надання неправомірної вигоди екс-нардепом Дмитром Крючковим Директору національного антикорупційного бюро Артему Ситнику.

Колишній президент Перу Алан Гарсія скоїв самогубство, коли 17 квітня вранці поліція прийшла до нього додому заарештувати за підозрою в корупції.

Компанія Uber планує в травні 2019 року запустити в Києві пілотний проект Uber Shuttle - сервіс з бронювання місця в мікроавтобусі, який буде слідувати по ряду обраних напрямків у межах міста.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...