Новини 13 червня: Партійні списки, Коломойський відсудив у Ахметова 1,3 мільярда гривень

Четвер, 13 червня 2019, 21:48

"Слуга народу", "Європейська солідарність" та "Рух нових сил" представили партійні списки, лідери ЄС заявлять про невизнання російських паспортів для українців, Ахметов програв суд Коломойському на 1,3 мільярда — новини, які були актуальні 13 червня.

Про партійні справи

Партія "Слуга народу" опублікувала список із 201 кандидата в депутати в загальнодержавному виборчому окрузі на дострокових парламентських виборах 21 липня.

Партія екс-президента Петра Порошенка "Європейська солідарність" представила перших 50 кандидатів у списку на дострокових виборах до парламенту.

Партія "Рух нових сил" також представила першу десятку кандидатів свого списку.

А лідер партії "Голос", музикант Святослав Вакарчук представив трьох перших донорів, які зробили внески на фінансування партії.

Про російські паспорти

Лідери ЄС на саміті 20-21 червня планують ухвалити рішення, в якому заявлять про невизнання паспортів, які Росія незаконно видає громадянам України.

Про Ахметова та Коломойського

7 червня Госпсуд Дніпропетровської області задовольнив позов ТОВ "Спіріт Фінанс" до ПАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" у справі №904/4009/18 та вирішив стягнути з відповідача на користь позивача 1,3 мільярда гривень.

До чого тут Ахметов з Коломойським? Бо за даними держреєстру, кінцевим бенефіціаром ПАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" є Рінат Ахметов.

А засновником ТОВ "Спіріт Фінанс" вказане ТОВ "Спіріт Солюшнс", засновниками якого в свою чергу є низка фізосіб. Серед них - Артем Замша, який із 2013 року є директором збанкрутілої компанії "Аеросвіт" та призначався главою наглядової ради Стахановського заводу феросплавів (ці структури пов’язували з "приватівцями").

Про накази "не стріляти"

Начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак заявив, що ніхто не давав команди військовослужбовцям не відповідати на провокації бойовиків окупованого Донбасу, оскільки там йде війна.

Про інші важливі новини

Посол України у Вашингтоні Валерій Чалий заявив, що візит президента України Володимира Зеленського до США та його зустріч із Дональдом Трампом можлива після дострокових парламентських виборів в Україні, можливо вже в серпні.

Державне бюро розслідувань порушило кримінальну справу щодо колишнього голови Конституційного Суду Станіслава Шевчука.

Екс-глава СБУ Валентин Наливайченко звинуватив свого попередника Ігоря Смешка у причетності до отруєння Віктора Ющенка і тепер має спростувати свою заяву як неправдиву.

12 червня в Адміністрації президента Володимира Зеленського відбулося перше експертне обговорення концепції "Держава у смартфоні".

Міністерство закордонних справ України одночасно називає прем'єр-міністрами колишнього главу уряду Молдови Павла Філіпа та очільницю нового уряду Майю Санду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News