Новини 22 липня: результати виборів та звільнення Єфремова

Понеділок, 22 липня 2019, 21:10

ЦВК обробила понад 70% бюлетенів, екс-регіонала Єфремова випустили з СІЗО — новини, які були актуальні 22 липня.

Про вибори

ЦВК вже обробила 70% бюлетенів, згідно з результатами більшість у Раді отримує партія "Слуга народу" — 123 депутати проходять до парламенту, а разом з мажоритарниками 251 депутат. Інші партії:

"ОП — За життя" — 13,04%;

"Європейська солідарність" — 8,41%;

"Батьківщина" — 8,03%; 

"Голос" — 6,17%.

Крім цього, партія "Слуга народу" перемагає в усіх одномандатних округах Києва. А на Житомирщині нардепи 8-го скликання Сергій Пашинський та Володимир Литвин програють вибори своїм суперникам зі "Слуги народу".

Також народний депутат чотирьох скликань В’ячеслав Богуслаєв поступається на 77-му виборчому окрузі у Запорізькій області кандидату від "Слуги народу" весільному фотографу Сергію Штепі.

Лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук заявив, що народний депутат 8-го скликання Богдан Дубневич намагається вкрасти голоси їхньої представниці у 118 окрузі Галини Васильченко. Вакарчук стверджує, що за даними екзит-полу у зазначеному окрузі з відривом у понад 13%  кандидатка "Голосу" перемагала Дубневича - 36,3% проти 22,9% відповідно. "Проте сайт ЦВК показує, що перемагає Дубневич", — поскаржився лідер партії.

Керівник партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що формування коаліції у Верховній Раді буде залежати від того, які будуть кінцеві результати підрахунку голосів, але, ймовірно, політсилі і не доведеться об'єднуватися з іншими партіями. За його словами, "Слуга народу" відкрита до діалогу, але треба виходити з кінцевих результатів опонентів.

Про Єфремова

Підозрюваного у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України екс-регіонала Олександр Єфремов відпустили під домашній арешт. Він пробув у СІЗО 3 роки, Єфремова також підозрюють у прямій підтримці злочинної організації "ЛНР" та незаконному заволодіння майном "Луганськвугілля".

Про інші важливі новини

На 74 році життя помер відомий політичний діяч, один з авторів Конституції України Віктор Мусіяка. В останні роки був науковим консультантом Центру Разумкова, а також входив до складу конкурсної комісії, яка висунула кандидатів на посаду директора НАБУ.

СБУ звинувачує менеджмент підприємства "АрселорМіттал Кривий Ріг" у недбалому використанні інвестицій індійського бізнесмена, власника металургійної компанії "АрселорМіттал" Лакшмі Міттала.

Президент Володимир Зеленський підписав указ "Про заходи щодо протидії рейдерству" для захисту власників бізнесу. Він передбачає розробку та ухвалення найближчим часом законопроекту для усунення прогалин у законодавстві, що дають змогу рейдерам нищити бізнес і відбирати нерухомість.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...