Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Формула Штайнмаєра" вигідна лише Росії – євродепутат

Четвер, 10 жовтня 2019, 03:19

Депутатка Європарламенту від Латвії Сандра Калнієте заявила, що від дестабілізації українського суспільства через "формулу Штайнмаєра" виграє лише Росія.

Джерело: "Укрінформ"

Деталі: Таку заяву Калнієте зробила під час засідання Європарламенту. За її словами, немає впевненості, що ця формула допоможе в пошуку мирного рішення. 

Дослівно: "Поки що єдина сторона, яка отримує перемогу, від цієї формули, це Росія. Вони проведуть вибори в Донецьку і Луганську, і таким чином сепаратисти отримають легітимність. Але це саме те, чого потребує РФ, щоб повернутися до міжнародної спільноти. Є припущення, що Росія зможе зупинити зближення України з ЄС і з НАТО. Тож зараз в Україні відбуваються протести проти такої угоди, які можуть дестабілізувати суспільство. Але така дестабілізація може перетворити Росію на сторону, яка виграє."

Передісторія:

  • 1 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна погодила так звану "формулу Штайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі і пояснив, що вони пройдуть лише після виведення всіх військ і за Конституцією та законами України.
  • 3 жовтня Зеленський наголосив, що вибори на поки непідконтрольній Києву території Донбасу можуть пройти лише за українським законодавством.
  • Проти реалізації "формули Штайнмаєра" виступили Львівська,Івано-Франківська та Хмельницька обласні ради, Сумська та Кропивницька міські ради.
  • 6 жовтня у десятках українських міст та закордоном відбулися акції "Ні капітуляції" проти "формули Штайнмаєра" та відведення українських військ від лінії розмежування на Донбасі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування