Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський розповів, як мер Одеси скаржився йому на Стерненка

Четвер, 10 жовтня 2019, 15:39
Зеленський розповів, як мер Одеси скаржився йому на Стерненка

Президент Володимир Зеленський розповів, що зустрічався з мером Одеси Геннадієм Трухановим у своєму Офісі на Банковій, і той скаржився йому на екс-лідера одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка.

Джерело: зустріч Зеленського з журналістами на фудкорті в Києві 10 жовтня

Пряма мова: "Він скаржився на цього хлопця… Зараз я вам скажу… (намагався згадати, але підказали журналісти – ред.) Стерненка... Ми знаємо, це ж відкрита інформація, що він убив людину. Ми про це знаємо з вами. Там дуже складна історія. Але Стерненко вижив, на нього теж там (нападали) до цього ще моменту. Тобто там ситуація складна, неправильна, непроста, кримінальна".

Деталі: За словами президента, він просив мера Одеси припинити практику переслідування неугідних, адже про це говорять люди. Але той усе заперечував і казав, що жодних доказів цього немає. Також Труханов жалівся, що йому не дають працювати.

Зеленський погоджується, що докази потрібні. За його словами, зараз відбувається "перезавантаження" поліції Одеської області.

Пряма мова: "Ви знаєте, там є клани, тому є деякі кримінальні кейси… І я знаю, що ці кримінальні кейси розглядаються в наших правоохоронних органах".

 
Фото: Ельдар Сарахман, УП

Читайте також: Активіст Сергій Стерненко, який блокує концерти: Бабкін хоч нагород із рук убивць не брав, з Лорак ситуація складніша

Нагадаємо:  

  • Увечері 24 травня 2018 року двоє невідомих скоїли замах на екс-керівника одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка.
  • Стерненко під час зіткнення отримав ножове поранення у руку. Один з нападників утік, але згодом був затриманий. Інший – отримав від Стерненка смертельний удар ножем у живіт.
  • Поліція розслідує убивство нападника на Стерненка як умисне.
  • Другого нападника поліція відпустила, він проходить у справі як свідок.
  • Стерненко просив передати матеріали досудового розслідування щодо нападу на нього з Одеської області в будь-який інший регіон України.
  • Однак в поліції заявили, що зобов'язані розслідувати злочин, який стався на території регіону, а вирішувати підслідність справи має Генпрокуратура.
  • Згодом справу передали до Києва.
  • Напад 24 травня був уже третім нападом на Стерненка. 1 травня 2018 року невідомий вистрілив у нього ззаду з травматичної зброї. 7 лютого 2018 року на Стерненка напали біля його будинку.
  • Стерненка підозрюють також у вчинені нападу на начальника одеської поліції Дмитра Головіна під час протестів проти забудови у Міському саду Одеси в листопаді 2017 року.
  • Національна поліція неодноразово відмовлялася коментувати розслідування різанини зі Стерненком.

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування