Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини суботи і ночі: справа Гладковського, розмова Путіна і Меркель

Неділя, 20 жовтня 2019, 07:55

Гладковського взяли під варту, Меркель з Путіним обговорили підготовку до зустрічі у "нормандському форматі" – новини, які були актуальні 19 жовтня.

Про Гладковського

Вищий антикорупційний суд обрав колишньому першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів до 15 грудня та визначив йому заставу у розмірі 10 623 130 грн.  

Генпрокурор Руслан Рябошапка упевнений, що навіть в разі внесення застави за Олега Гладковського буде повністю забезпечено можливість співпраці підозрюваного з органами досудового розслідування та унеможливить його переховування.

Компанія "Богдан Моторс" відкидає звинувачення у завищенні ціни вантажівок "Богдан-63172", які фігурують у підозрі Гладковському, та заявляє про загрозу невиконання державного оборонного замовлення.

Про Путіна і Меркель

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель провела телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, головною темою якої стала підготовка до проведення саміту "нормандської четвірки".

У Кремлі назвали умовами проведення зустрічі імплементацію "формули Штайнмаєра" в українське законодавство, а також розведення сил і засобів на узгоджених ділянках лінії зіткнення у населених пунктів Золоте і Петровське. 

Про телеграм-канал "Української правди"

А ми продовжуємо агітувати вас за те, щоб ви підписались на наш телеграм-канал "УП. Кляті питання" 3-5 постів на день. Тільки важливі новини на актуальні теми. Пояснюємо складні речі простою мовою. І, найголовніше, з жартами на межі!

Про інші важливі новини:

Колишня віце-спікер Верховної Рада Оксана Сироїд стала лідером партії "Об'єднання "Самопоміч"".

Телеканал CNN повідомив, що у січні 2019 року адвокат президента США Рудольф Джуліані просив Держдепартамент і Білий дім видати візу екс-генпрокурору України Віктору Шокіну для поїздки до США.

Уряд РФ підтримав законопроект, який передбачає визнання уродженців України та Білорусі носіями російської мови без проходження співбесіди при зверненні за отриманням громадянства Росії.

Генеральна прокуратура не допустила до атестації прокурорів управління спецрозслідувань Олексія Донського та Сергія Горбатюка, які займалися розслідуваннями справ Майдану.

Нардеп від "Слуги народу" Максим Бужанський запропонував визнати закон про люстрацію таким, що втратив чинність.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування