Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Засудили "підривника", який планував потужний теракт в Запоріжжі – СБУ

Вівторок, 8 жовтня 2019, 15:40

У Запоріжжі за матеріалами контррозвідки Служби безпеки України засудили мешканця Донецької області, який намагався скоїти терористичний акт.

Джерело: СБУ

Дослівно: "Жовтневий районний суд Запоріжжя призначив "підривнику" покарання у вигляді позбавлення волі терміном на п’ять років".

 
Зловмисника затримали в червні

Деталі: Зазначається, що під час досудового розслідування слідчі органів безпеки встановили, що уродженець РФ був завербований представниками так званого "МДБ ДНР" та пройшов підготовку у навчальному центрі бойовиків з вибухотехнічної справи і отримав завдання на скоєння теракту.

Для його виконання найманець прибув до Запоріжжя із підготовленим дистанційним саморобним вибуховим пристроєм потужністю майже півтора кілограма пластиду. Він планував встановити та підірвати його у густонаселеному районі обласного центру.

Контррозвідники СБУ затримали "підривника" неподалік місця запланованого теракту одразу після спроби ініціювати вибух.

Зазначається, що зловмисник повністю визнав провину у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 258 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу.

Що передувало: 7 червня 2019 року Служба безпеки України повідомила, що у Запоріжжі вдалося попередити потужний теракт й затримати чоловіка, який заклав вибухівку у сміттєвий бак.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування