Аваков про справу Шеремета: ми бачимо людей, які ініціювали цей злочин

Четвер, 12 грудня 2019, 23:35
Аваков про справу Шеремета: ми бачимо людей, які ініціювали цей злочин

Правоохоронці оприлюднили лише 5-7% зібраної в ході розслідування вбивства Шеремета інформації. У слідства є дані про ініціаторів цього злочину.

Джерело: заява міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в ефірі шоу "Право на владу"

Пряма мова: "Ця справа не є розслідуваною і закритою. Слідство ще триває. Сьогодні ми провели фазу, коли затримали цілу групу і їм пред'явлені звинувачення, як на наш погляд обгрунтовані.

У нас немає відповідей щодо механізму взаємодії. У нас в деяких випадках стоять ще питання щодо ролі деяких людей і, в тому числі, ми бачимо людей, які ініціювали цей злочин".

Деталі: За словами Авакова, на брифінгу за результатами розслідування вбивства Шеремета було оприлюднено 5-7% інформації, яку зібрали слідчі. При цьому міністр запевнив, що  слідство провело експертизи, в тому числі, із залученням королівського експерта Великої Британії.

Він додав, що суспільство ще дізнається нові подробиці розслідування.

Що було раніше: 12 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Серед затриманих – колишній АТОвець Андрій Антоненко, волонтерка - Юлія Кузьменко.

Загалом у справі про вбивство Шеремета підозрюють п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменка, музиканта й добровольця Андрія Антоненка, добровольців Владислава та Інну Грищенків.

Знати більше: 3 роки без відповіді. Що відбувається у розслідуванні вбивства Павла Шеремета

Буча та Пума. Як арешт добровольців може бути пов'язаний зі справою Шеремета

Що відомо про людей, яких підозрюють у причетності до вбивства Шеремета

Передісторія:

  • Один із керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.
  • Поліція кваліфікувала вбивство за статтею "умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб".
  • Слідство схилялося до версії про професійні мотиви убивства, але за три роки ні організаторів, ні виконавців вибуху не встановило.
  • Журналісти "Слідство.Інфо" у документальному фільмі "Вбивство Павла" встановили: вибухівку вночі заклала під авто жінка, її прикривав чоловік, який був поруч із місцем вибуху і вранці 20 липня. Крім того, тієї ночі під будинком, де жив Шеремет, стояли підозрілі "Мерседес" і "Шкода", водій останньої Ігор Устименко виявився екс-працівником СБУ.
  • У Службі безпеки заявили, що Устименко не виконував завдань відомства. Втім, його допитали. Потім у поліції визнали, що припустилися помилок при розслідуванні вбивства Шеремета.
  • П’ятий президент Петро Порошенко на початку розслідування називав його справою честі поліції й обіцяв зробити все, щоб винних покарали. У травні 2017 року президент зізнався, що чекав кращого результату.
  • Президент Володимир Зеленський говорив, що у справі Шеремета буде результат, але потрібен новий генеральний прокурор (на той момент ГПУ очолював ще Юрій Луценко, але пізніше його замінив Руслан Рябошапка з команди Зеленського).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News