Справа Шеремета: адвокат показав текст розмови Кузьменко про "сакральну жертву"

Четвер, 26 грудня 2019, 01:42
Справа Шеремета: адвокат показав текст розмови Кузьменко про сакральну жертву

Адвокат Владислав Добош опублікував повну версію розмови підзахисної Юлії Кузьменко з "особою Т", про зміст якої йшлося на брифінгу МВС стосовно розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Джерело: Владислав Добош у Facebook

Дослівно: "На брифінгу МВС, а потім і в суді було публічно відкрито розмову Юлії Кузьменко з особою Т, в якій йдеться про (військову - ред.) Марусю Звіробій, де нібито Юля щось страшне задумує проти Марусі та її діток! 

А тепер увага, розшифровка розмови з контекстом, в якому про це говорилося. І нехай мені хтось скаже, що це не політична справа і не розправа…

 
 
 

Що передувало: Добош раніше запевняв, що слідство "перекрутило" слова Кузьменко щодо волонтерки Марусі Звіробій. За його словами, в розмові йшлося про те, що нова влада шукає сакральну жертву і про те, як суспільство це сприймає.

25 грудня Кузьменко подала позов проти МВС та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Знати більше: Повний текст підозри Юлії Кузьменко

Що відомо про людей, яких підозрюють у причетності до вбивства Шеремета

Передісторія:

  • Один із керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.
  • 12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що підозрюють щонайменше п’ятьох осіб: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко ("Лісу"), музиканта й добровольця Андрія Антоненка ("Riffmaster"), добровольців Владислава та Інну Грищенків ("Бучу" й "Пуму").
  • Суд арештував Кузьменко та Антоненка, а Дугарь відправив під домашній арешт.
  • За версією слідства, Дугарь фотографувала камери напередодні вбивства, Кузьменко закладала вибухівку під авто, Антоненко фігурує в розслідуванні як організатор.
  • Кузьменко розкритикувала експертизу, яка нібито доводить її причетність.
  • Аваков заявив, що вбивство Шеремета було добре технічно підготовленим, а підозрювані говорили про покровителя, який їх має "витягнути" і захистити.
  • "Слідство.Інфо" вважає, що результати експертизи, на яку посилається Аваков, неоднозначні, а докази – слабкі та непереконливі. Поліція заперечує.
  • В "Української правди" також є низка питань щодо версії слідства.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування