Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські судді хочуть карати журналістів за "маніпуляції" – ЗМІ

Четвер, 5 грудня 2019, 11:41

Рада суддів РФ пропонує розробити для ЗМІ правила висвітлення діяльності судів, а також ввести відповідальність для журналістів за тиск на суд і лобіювання інтересів через публікацію негативних матеріалів про діяльність судових органів.

Джерело: "Ведомости" з посиланням на проект концепції інформаційної політики судової системи на 2020-2030 роки, ТАСС

Дослівно концепція: "Особливої ​​актуальності набула проблема "скандалізації правосуддя", що має на увазі маніпулювання громадською думкою щодо судової влади, применшення її авторитету, безладну, необґрунтовану критику, що підриває довіру громадськості до процесу здійснення правосуддя".

Деталі: На думку Ради суддів РФ, виникає гостра необхідність передбачити заходи відповідальності для засобів масової інформації.

Зокрема, для захисту суддів від "тенденційних публікацій" пропонується розробити нормативний акт про спеціальні правила освітлення у ЗМІ діяльності судів, а також запровадити "ефективний механізм захисту від дискредитації судової влади у ЗМІ, припинення зловживань із боку окремих представників ЗМІ".

На думку суддів, необхідний спеціальний акт про порядок і способи реагування на "завідомо недостовірну" інформацію.

Крім цього, судді виступають за введення відповідальності для ЗМІ та журналістів за тиск на суд і "лобіювання інтересів окремих осіб шляхом розміщення у ЗМІ на комерційній основі негативних матеріалів про діяльність судів".

За даними "Ведомостей", головними цілями нової інформаційної політики названо вдосконалення доступу до інформації про діяльність судів, об'єктивне висвітлення їхньої роботи у ЗМІ, підвищення рівня довіри до судової системи, а також формування сприятливого іміджу судових органів.

Досягати цих цілей пропонується за рахунок використання нових інформаційних платформ, популяризації судової діяльності, роз'яснювальної роботи та громадянського виховання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: