Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський пригрозив "деяким" політикам: Привезу українців з Китаю до вас в особняки

Вівторок, 18 лютого 2020, 12:05
Зеленський пригрозив деяким політикам: Привезу українців з Китаю до вас в особняки

Президент Володимир Зеленський заявив, що деякі політичні сили підбурюють людей перекривати дороги у зв'язку із нібито неналежними заходами протидії коронавірусу Covid-19 в Україні.

Джерело: брифінг за підсумками засідання Ради національної безпеки й оборони

Пряма мова: "Я хочу звернутися до деяких політичних партій, які звертаються до людей… ми цю інформацію знаємо завдяки правоохоронним органам… звертаються до людей, місцевих мешканців і підбурюють їх перекривати дороги".

Деталі: За словами Зеленського, деякі ЗМІ розповсюдили дезінформацію, що українців евакуюють з Китаю "кудись не туди, і не все для цього готове". "Є декілька варіантів і ми повністю готові", - відповів на це він.

Президент наголосив, що ситуація із вірусною загрозою перебуває під "повним контролем" української влади.

Інші деталі він не пояснив.

Пряма мова: "А з приводу цих політичних "товарищей" хочу вам сказати правду: Якщо будете перекривати дороги і підбурювати людей, ми привеземо всіх наших громадян - а ми обов'язково їх привеземо додому, тому що це наш обов'язок, конституційний, та й просто людський – я особисто привезу наших громадян в Кончу-Заспу в їхні особняки!"

Знати більше:

Літак на дезінфекцію, людей в окремі кімнати на 14 днів: якою буде евакуація українців з Китаю

Якщо коронавірус прийде в Україну. Чи вистачить лікарень, фахівців та обладнання

Передісторія:

  • У вівторок, 18 лютого, до Китаю вирушає український літак для евакуації українців з епіцентру розповсюдження смертельного коронавірусу Covid-19 міста Ухань. При цьому на борт літака не пускатимуть людей із симптомами ГРВІ.
  • В Україні вже готові два заклади для карантину. Один з них основний і один резервний, на випадок якщо щось станеться в момент евакуації. Прибулих пасажирів і членів екіпажу розмістять тут на 14 днів.
  • Наприкінці 2019 року у китайському місті Ухань було зареєстровано спалах пневмонії. Пізніше з'ясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу.
  • 30 січня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила надзвичайну ситуацію у зв'язку з розповсюдженням вірусу за межами Китаю.

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування