Новини 26 травня: виставка Порошенка, арешт поліцейських з Кагарлика

Вівторок, 26 травня 2020, 22:04
Новини 26 травня: виставка Порошенка, арешт поліцейських з Кагарлика

Порошенко потролив ДБР: замість допиту відкрив виставку картин, через які завели справу, суд арештував поліцейських, яких підозрюють у зґвалтуванні і катуванні жінки — актуальні новини 26 травня.

Про виставку

Порошенко не пішов на допит у ДБР у справі про незаконне переміщення через кордон культурних цінностей, натомість відкрив виставку картин, які фігурують у справі.

Пізніше директор музею Івана Гончара, у якому експрезидент відкрив виставку, заявив, що співробітники ДБР ввірвалися в музей, зламавши двері.

Про арешт

Суд арештував на два місяці без права внесення застави поліцейських з Кагарлика Сергія Сулиму і Миколу Кузіва, яких підозрюють у побитті та зґвалтуванні жінки у райвідділку. Обидва поліцейські заявили, що не визнають своєї вини.

Раніше заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко запевнив, що Кузів та Сулима понесуть справедливе покарання за злочин.

Геращенко також заявив, що не вважає зґвалтування і катування підозрюваних поліцейськими достатньою підставою для відставки Арсена Авакова.

Про телеграм-канали Української правди

Багато пишемо про коронавірус і не тільки у наші Telegram-канали.

УП. Стрічка — короткі та оперативні новини про те, що відбувається прямо зараз;

УП. Кляті питання — відповіді на найпоширеніші питання, стислий переказ публікацій, підсумкові новини дня.

Радимо підписатися, на обидва канали, щоб бути в курсі найголовніших подій, важливої інформації та нічого не пропустити.

Про інші важливі новини

Президент Володимир Зеленський заявив, що необхідно страхувати всіх медиків на передовій, і що він підтримує ідею залучення волонтерів на час виходу з карантину, як це зробили в Італії.

З 1 червня планується новий етап пом’якшення карантину — відновиться робота залізниці та автобусне сполучення між містами, відкриються автошколи, спортзали і басейни.

Водночас Криклій заявив, що залізничне пасажирське сполучення запустять ще до 1 червня, а внутрішні авіаперельоти планують запустити до 15 червня.

У високогір’ї українських Карпат випало 10-15 сантиметрів снігу, місцями надуви до 40 сантиметрів.

МОЗ дозволило проводити футбольні матчі української Прем’єр-ліги з 30 травня.

В Україні зафіксовано 21 584 випадки захворювання на коронавірус — за добу кількість хворих зросла на 339. Внаслідок ускладнень померли 644 особи, 7575 пацієнтів одужали.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування