Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Венедіктова заявила, що Порошенко затягує процес, хоча доказів достатньо

Середа, 8 липня 2020, 22:03
Венедіктова заявила, що Порошенко затягує процес, хоча доказів достатньо

Генпрокурор Ірина Венедіктова зазначає, що у справі п’ятого президента та лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру, однак КПК дозволяє затягувати справу.

Джерело: Венедіктова у відеозверненні

Пряма мова Венедіктової: Сьогоднішня справа – це справа, в якій зібрано достатньо доказів для повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого злочину. Санкція статті передбачає покарання ‪від 7 до 10 років позбавлення волі.

На жаль, численні недоліки та суперечності КПК надають можливість недоторканним і далі залишатися такими. Зверніть увагу, як за чинним Кримінальним процесуальним кодексом можна до безкінечності затягувати справу".

Деталі: Вона нагадала, що кожен підозрюваний може мати одночасно до 5 захисників. Кожен із захисників може знайомитись із матеріалами розслідування у зручний для них час. У разі зміни захисника, у нього з'являються підстави знайомитися з матеріалами спочатку. У разі неприбуття будь-кого із захисників у підозрюваного є можливість відмовитись від участі у слідчих діях. Кожен захисник, приміром, має можливість подавати клопотання про відвід судді і навіть ідентичне клопотання, але іншого захисника, має бути розглянуто. А для цього основний судовий процес зупиняється, клопотання передається до системи автоматизованого розподілу справ у суді, та вже новий суддя розглядає таке клопотання.

Також Венедіктова запевняє, що сторона захисту Порошенка протягом всього розслідування всіляко намагалась затягнути процес, ставлячи під сумнів "абсолютно все".

Що було раніше: 8 липня суд почав третє засідання з обрання запобіжного заходу Порошенку. Під час засідання стало відомо, що слідство у справі завершило розслідування. Після цього, на думку і захисту, і прокуратури, обирати запобіжний захід уже неможливо.

Знати більше: Суд над Порошенком. Розбираємо деталі справи

Передісторія:

  • 10 червня у ДБР прокурори Офісу генпрокурора за дорученням генпрокурора повідомили про підозру Порошенку.
  • Порошенка підозрюють в тому, що він схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до незаконного наказу, а саме до призначення на посаду заступника голови СЗР скандального Сергія Семочка
  • 18 червня у Печерському суді почали обирати йому запобіжний захід. Прокуратура повідоляла, що буде клопотати про обрання для Порошенка тримання під вартою, але передумала і змінила клопотання на особисте зобов'язання.
  • Суддя Печерського суду Києва переніс засідання щодо обрання запобіжного заходу п’ятому президенту Петру Порошенку на 1 липня, а пізніше оголосив перерву в засіданні до 8 липня.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
Усі новини...