Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко закликав Євросоюз покарати Росію за дезінформацію

Четвер, 9 липня 2020, 18:36
Порошенко закликав Євросоюз покарати Росію за дезінформацію

Лідер "Європейської солідарності" п’ятий президент України Петро Порошенко закликав Європейський Союз розглянути можливість запровадження санкцій проти Росії за дезінформаційну кампанію, спрямовану на підрив безпеки та стабільності на європейському континенті.

Джерело: пресслужба партії "ЄС"

Деталі: Порошенко виступив на онлайн-форумі ЄНП з питань протидії дезінформації та пропаганді.

Зазначається, що під час виступу політик ознайомив європейських колег з досвідом протидії української влади російській гібридній агресії, зокрема дезінформації та пропаганді у 2014-2019 роках.

Він наголосив, що Україна завжди була і залишається полігоном Росії у випробуванні різних форм гібридної війни, в тому числі інформаційних, які мають на меті підрив суспільної довіри до влади, до політичних кіл та державних інститутів.

Порошенко наголосив, що у своїх гібридних кампаніях Росія активно використовує та маніпулює демократичними цінностями та інститутами, такими як свобода слова та ЗМІ.

Відтак, на його думку, важливим елементом боротьби з деструктивним впливом дезінформації мають стати активізація міжнародної співпраці для протидії гібридним загрозам, здійснення обмінів щодо кращих практик боротьби з дезінформацією, посилення роз’яснювальної роботи серед громадян щодо гібридних загроз та методів протидії.

Що передувало: 9 липня нардеп Андрій Деркач оприлюднив запис розмови людей із голосами схожими на голоси Порошенка і президента РФ Путіна. Розмова нібито відбулася у квітні 2015 року.

У партії колишнього президента Петра Порошенка назвали фейком та фальсифікацією опубліковану Деркачем розмову. 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування